Procuratura Anticorupție confirmă. Cauză penală privind dubla identitate a lui Plahotniuc
Full Article 1 minutes read

Procuratura Anticorupție confirmă. Cauză penală privind dubla identitate a lui Plahotniuc

Obținerea de către Vlad Plahotniuc a celei de-a doua identități în Republica Moldova este investigată de Procuratura Anticorupție. Reprezentanții acesteia au confirmat pentru NM inițierea unei cauze penale, în data de 29 octombrie. 

„Cauza penală a fost pornită în baza infracțiunii de abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale”, a precizat pentru NM, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Potrivit legii, infracțiunea se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Amintim că astăzi, 22 noiembrie, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că solicită desecretizarea documentelor cu privire la cea de-a doua identitate a fosului președinte PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit acestuia, fostul președinte al PDM mai avea un pașaport cu imaginea lui, dar cu alte nume, prenume, data nașterii și reședință.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: