Procuratura Anticorupție confirmă. Cauză penală privind dubla identitate a lui Plahotniuc
Full Article 1 minutes read

Procuratura Anticorupție confirmă. Cauză penală privind dubla identitate a lui Plahotniuc

Obținerea de către Vlad Plahotniuc a celei de-a doua identități în Republica Moldova este investigată de Procuratura Anticorupție. Reprezentanții acesteia au confirmat pentru NM inițierea unei cauze penale, în data de 29 octombrie. 

x

„Cauza penală a fost pornită în baza infracțiunii de abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale”, a precizat pentru NM, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Potrivit legii, infracțiunea se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Amintim că astăzi, 22 noiembrie, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că solicită desecretizarea documentelor cu privire la cea de-a doua identitate a fosului președinte PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit acestuia, fostul președinte al PDM mai avea un pașaport cu imaginea lui, dar cu alte nume, prenume, data nașterii și reședință.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: