Procuratura confirmă: Ana-Maria a murit din cauza unei traume cranio-cerebrale. Câți suspecți sunt pe caz
Full Article 3 minutes read

Procuratura confirmă: Ana-Maria a murit din cauza unei traume cranio-cerebrale. Câți suspecți sunt pe caz

O traumă cranio-cerebrală – este cauza care a dus la decesul Anei-Maria, tânăra însărcinată în luna a șasea, găsită moartă pe 20 aprilie, la 8 zile după ce a urcat într-o mașină de ocazie, la Orhei, și a dispărut. Anunțul a fost făcut de procurorul general interimar, Ion Munteanu, în cadrul emisiunii „În profunzime”, de la ProTV. Șeful Procuraturii Generale confirmă că, la moment, pe caz figurează un singur suspect – Gheorghe Cotorobai, în vârstă de 45 de ani, fost angajat al Ministerului de Interne.    

„Inițial a fost pornită urmărirea penală pe faptul răpirii unei persoane. Datorită efortului angajaților poliției, în comun cu cei ai procuraturii, precum și a voluntarilor s-a reușit, din păcate, găsirea corpului neînsuflețit al victimei. Avem primele concluzii neoficiale, în baza cărora este pornită o cauză penală pe faptul de omor. (…) Potrivit primelor informații pe care le avem, decesul a survenit în rezultatul unei  traume cranio-cerebrale. Urmează ca expertiza să răspundă la mai multe întrebări, inclusiv dacă sunt și alte leziuni corporale în legătură cu decesul și dacă există substanțe psihotrope în sângele victimei”, a declarat procurorul general interimar Ion Munteanu.

Întrebat dacă există și alte potențiale victime ale principalului suspect, șeful Procuraturii Generale a declarat: „Nu am cunoștință de alte victime”. Ion Munteanu a reiterat, însă, apelul Inspectoratului General al Poliției și a îndemnat persoanele care „s-au simțit în pericol lângă această persoană, să apeleze de urgență poliția pentru a comunica circumstanțele în care s-a aflat”.

„Este un caz ieșit din comun, un caz tragic. Expertizele urmează să aducă claritate. (…) La etapa actuală avem un singur suspect în această cauză, care se află în arest preventiv”, a mai declarat Ion Munteanu.

Potrivit procurorului general interimar, învinuitul nu cooperează în nici un fel cu procurorii sau organul de urmărire penală.

***

Amintim că Ana-Maria Guja a fost găsită moartă pe 20 aprilie, după ce pe data de 12 aprilie a urcat într-o mașină de ocazie, la Orhei, și de atunci a dispărut fără urmă. Tânăra era însărcinată în luna a șasea. Corpul neînsuflețit a fost găsit la 21 de kilometri de satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, unde locuiește principalul suspect – Gheorghe Cotorobai, fost polițist.

Procurorii au pornit între timp urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide, conform articolului 145 alin. (2) lit. e) din Codul penal. Pe caz, a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului. La fel, potrivit PG, au fost inițiate un șir de expertize biologice, inclusiv a hainelor victimei. De asemenea, a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului.

Surse din cadrul Centrului de Medicină Legală au declarat pentru Ziarul de Gardă că tânăra însărcinată ar fi fost supusă torturii, inclusiv abuzului sexual. Versiunile nu au fost confirmate, deocamdată, oficial. Șeful IGP Viorel Cernăuțeanu a declarat pentru presă că Ana-Maria a „ieșit pe picioarele ei” din casa principalului suspect. Tânăra va fi înmormântată astăzi, 23 aprilie.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: