Cazul Anei Maria: Cernăuțeanu anunță că tânăra a ieșit din casa principalului suspect „pe picioarele ei”
Full Article 5 minutes read

Cazul Anei Maria: Cernăuțeanu anunță că tânăra a ieșit din casa principalului suspect „pe picioarele ei”

Ana Maria, fata dispărută la Orhei și care a fost găsită moartă la Telenești, a fost în casa principalului suspect ulterior a ieșit de la domiciliul acestuia „pe picioarele ei” și a urcat în mașina bărbatului. Precizările au fost făcute de șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu. Întrebat de ce abia în a 9-a zi s-au pornit căutările cu implicarea a peste 700 de polițiști, Cernăuțeanu a spus că în prima fază nu se cunoșteau toate detaliile cazului. Ulterior, după ce s-a făcut o analiză, a comunicat șeful Inspectoratului, s-a stabilit că mijlocul de transport în care a urcat tânăra a părăsit municipiul Orhei. 

La Radio Moldova, șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu a declarat că fata a fost în casa suspectului și că a ieșit din domiciliul acestuia „pe picioarele ei”. „Ce pot spune cu siguranță, ieșirea din casă a fost pe picioarele ei. Până la mijlocul de transport. Deci, deplasarea a fost pe picioarele ei”, a menționat Cernăuțeanu.

Întrebat ce spune protocolul, de ce abia în a 9-a zi s-au pornit aceste căutări intense cu implicarea a peste 700 de polițiști și de ce nu s-au început căutările imediat, Cernăuțeanu a răspuns: „Bine, imediat unde trebuiau să înceapă aceste căutări? (…) Noi în prima fază am avut o situație: o fetiță a dispărut din municipiul Orhei, alte detalii nu se cunoaște nimic. Se cunoaște că este o mașină, un mijloc de transport în care a urcat dintr-o stație de așteptare din municipiul Orhei. După astfel de logică s-ar prezuma că noi trebuia absolut să începem câmpiile și toate dealurile din Republica Moldova să le verificăm. În prima fază știindu-se că este vorba de raionul Orhei s-a lucrat pe anumite principii în raionul Orhei. Primele acțiuni de căutare s-au realizat în raionul Orhei. Ulterior, făcându-se analiza la toate înregistrările, s-a stabilit că mijlocul acesta de transport a părăsit municipiul Orhei”.

Șeful Inspectoratului a fost întrebat dacă oamenii legii au fost sesizați după ce au făcut apel către mai multe femei să se adreseze la poliție dacă au fost victime sau potențiale victime ale acestei persoane. „Exact, am fost contactați de anumite persoane care cumva au relatat despre anumite circumstanțe care s-ar fi petrecut sau le sunt cunoscute și cumva ar fi în interesul urmăririi penale”, a comunicat el.

***

Amintim, Ana Maria – o tânără de 19 ani dintr-o localitate din Orhei – a dispărut pe 12 aprilie. S-a întâmplat după ce fata a urcat într-un automobil pe strada 31 august din Orhei, la ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Fata era însărcinată în șase luni. Detalii AICI.

În seara zilei de 16 aprilie, poliția a reținut șoferul în mașina căruia a urcat fata. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, nu colaborează cu ancheta – au comunicat oamenii legii. Detalii AICI.

Pentru Life Moldova, primarul localității Chițcanii Vechi din raionul Telenești – unde a locuit principalul suspect – a declarat că șoferul este fost polițist. Mai mult, el ar fi activat anterior și în sistemul penitenciar. În sistemul penitenciar ar fi activat și iubitul tinerei, cu care era într-o relație de 4 ani. În prezent, el este șofer de taxi. Detalii AICI.

Pe 19 aprilie, fata a început să fie căutată și în raionul Telenești. Tot pe 19 aprilie, principalul suspectat a fost plasat în arest pentru o perioada de 30 de zile. Detalii – AICI.

La fel pe 19 aprilie, poliția a îndemnat cetățenii să sesizeze de urgență oamenii legii dacă au avut interacțiuni „dubioase” cu principalul suspect. Apelul a venit după ce, în timpul perchezițiilor la domiciliul și mașina bărbatului au fost găsite mai multe lucruri pentru femei. Detalii AICI. Pe 20 aprilie, poliția a anunțat că suspectul, înaintea reținerii, avea alături o tânără în automobil „care poate fi martor important pe acest caz”. La scurt timp, oamenii legii au menționat că aceasta a fost identificată și este audiată de polițiști. Aceasta a declarat că a urcat în mașina bărbatului pentru a ajunge la Chișinău și că în timpul deplasării a simțit o amenințare din partea acestuia. Astfel ea l-a sunat pe prietenul ei, care pe toată distanța deplasării – până la Chișinău – a fost cu ea la telefon. Detalii AICI.

În aceeași zi s-a anunțat că oamenii legii au găsit cadavrul unei tinere cu semnalmente și vestimentație asemănătoare fetei de 19 ani dispărută la Orhei. Corpul neînsuflețit a fost găsit într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, cu deplasare pe drum de țară. Detalii AICI. Ulterior, șeful Inspectoratului General al Poliției a declarat pentru jurnaliști că trupul neînsuflețit al tinerei fost găsit lângă un pârâu. Cadavrul ar fi fost aruncat într-o groapă, acoperită cu crengi. Detalii AICI.

Procurorii au pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.

Ziarul de Gardă a scris, cu referire la surse din cadrul Centrului de medicină legală, că a fost stabilită cauza decesului tinerei și că moartea acesteia a survenit din cauza traumei cranio-cerebrale deschise. Tânăra ar fi fost lovită de mai multe ori cu un obiect dur. Totodată, pe corpul tinerei, au fost depistate semne de tentativă de sufocare și urme de tortură (multiple arsuri de țigară pe mâini). La brațul stâng ar fi fost depistate și înțepături de la seringă.

Tânăra din Orhei va fi înmormântată pe 23 aprilie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: