Procurorii au descins cu percheziţii la fosta deputată socialistă Alla Dolinţă
Full Article 2 minutes read

Procurorii au descins cu percheziţii la fosta deputată socialistă Alla Dolinţă

Procurorii anticorupţie au descins, astăzi, cu percheziţii la domiciliul fostei deputate socialiste, Alla Dolinţă. Informaţia a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, ofiţerul de presă al Procuraturii Generale.

Funcţionara a promis să revină cu detalii după finalizarea acţiunilor de urmărire penală.

„Confirmăm, cu mai multe detalii revenim după terminarea perchezițiilor”, a spus Cherpec.

Amintim că în data de 11 iulie, Dolința a depus cererea de demisie din funcția de deputat al PSRM. Aceasta a argumentat decizia prin faptul că nu este de acord cu politica PSRM în ceea ce privește „retorica” formațiunii față de războiul din Ucraina.

Potrivit profilului realizat de RISE Moldova, Alla Dolință, dar și soțul ei, Igor Dolință, nu au fost simpli membri ai PSRM, dar și unii dintre cei mai importanți finanțatori ai formațiunii.

Spre exemplu, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 ei au finanțat campania electorală cu peste jumătate de milion de lei, în condițiile în care venitul declarat al familiei pentru anul 2014 a fost mai mic de 180.000 de lei. În schimb s-a ales cu un fotoliu de deputat, pe care a reușit să-l păstreze și după scrutinul parlamentar din februarie 2019.

Și-a păstrat fotoliul de deputat și după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, candidând pe lista Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Totodată, potrivit RISE, sediul central al socialiștilor din Chișinău a fost deținut de familia Dolință prin intermediul unei companii. Ulterior, compania a fost cedată unui off-shore din Cipru, interesele căruia au fost reprezentate tot de familia Allei Dolință.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: