Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul primar al capitalei Dorin Chirtoacă
Full Article 2 minutes read

Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul primar al capitalei Dorin Chirtoacă

Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, în dosarul parcărilor cu plată. Chirtoacă susține că se va adresa ambasadelor europene și SUA, precum și organismelor internaționale în legătură cu pretinsele abuzuri ale procurorilor.

„Sper să existe reacții și în societate în legătura cu aceste derapaje de la normele democratice, în caz contrar nu pot decât să „mulțumesc” pentru „acțiune” și „solidaritate”, se arată într-un mesaj publicat de fostul primar de Chișinău pe pagina sa de Facebook.

Acesta a spus că nu va face niciun comentariu până la pronunțarea decizie de către instanță. Cu toate acestea el a publicat un document în care neagă acuzațiile ce i se aduc.

„Abordarea procuraturii, este următoarea: că aș fi știut despre semnarea contractului PPP-ului parcărilor cu plată, și din acest motiv, aș fi dat ordine viceprimarului Nistor Grozavu să-l semneze, iar ordinele în cauza le-aș fi dat pentru ca aș fi avut interes în acest proiect printr-o pretinsă cotă parte a companiei care a câștigat licitația. Aceste acuzații sunt false, iar dosarul este fabricat”, menționează Chirtoacă.

El a mai spus că, procuratura, în loc să-și retragă învinuirile, „a inventat falsuri noi”, prezentate în instanță de procurora Cristina Gladcov, responsabilă de dosar în ultimii 3 ani.

Chirtoacă a fost primarul Chișinăului din 2007 până în 2017 (a fost ales în această funcție de trei ori). În mai 2017, a fost reținut în dosarul parcărilor cu plată fiind acuzat de trafic de influenţă. Pe 21 iulie 2017, dosarul a fost transmis în judecată, iar procurorii au cerut consiliului municipal să-l înlăture pe Chirtoacă din funcția de primar pe durata procesului. Pe 28 iulie, Dorin Chirtoacă a fost demis din funcția de primar. Pe 10 noiembrie 2017 a fost pus sub control judiciar, iar pe 16 februarie 2018 și-a anunțat demisia din funcția de primar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: