UPDATE Procurorii nu-i permit lui Dodon să participe la o emisiune. Socialistul a anunțat că nu renunță la interviu
Full Article 3 minutes read

UPDATE Procurorii nu-i permit lui Dodon să participe la o emisiune. Socialistul a anunțat că nu renunță la interviu

Fostul șef al statului Igor Dodon urma să participe astăzi la emisiunea Puterea a Patra de la N4. Reprezentanții Procuraturii Anticorupție menționează că avocații lui Dodon au venit cu o cerere în acest sens către organele de drept. Procuratura, la rândul ei, anunță că cererea privind participarea fostului președinte la emisiune a fost respinsă, ca fiind neîntemeiată. 

UPDATE (17:10) Igor Dodon a anunțat că emisiunea va avea loc.

Astăzi, 1 septembrie, ora 19:00, voi participa la emisiunea ”Puterea a patra”, la postul de televiziune N4. Împreună cu jurnalistul Gheorghe Gonța, discutăm mai multe subiecte de actualitate, precum – criza energetică, situația social-politică, dosarul politic inventat împotriva mea și alte chestiuni de maximă importanță”, a menționat Dodon.

Știrea inițială

Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a examinat cererea avocaților ex-președintelui Republicii Moldova cu privire la acordarea permisiunii de a părăsi domiciliul. Avocații lui Dodon au solicitat permisiunea instanței de judecată ca fostul președinte să părăsească domiciliul pentru a se participa astăzi în direct la emisiunea „Puterea a patra”.

În motivarea cererii avocații au invocat că persoana pe care o reprezintă este o persoană publică, fiind fost președinte al Republicii Moldova și liderul opoziției parlamentare, fiind totodată implicat în activitatea politică din țară„, au spus avocații, care au adăugat că „acordarea unui interviu în direct postului de televiziune nu ar contraveni obligațiilor și restricțiilor impuse prin mandatul judecătoresc din 18 august 2022„.

La rândul său, procurorul de caz a solicitat respingerea cererii ca fiind neîntemeiată. Prin urmare, în rezultatul examinării cererii enunțate, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana a dispus respingerea acesteia ca fiind neîntemeiată.

Instanța de judecată și-a argumentat decizia prin aceea că, solicitarea de a participa la postul de televiziune N4, nu poate fi reținută drept circumstanță excepțională de ordin personal„, comunică Procuratura.

Se menționează că judecătorul de instrucție a aplicat norma legală, potrivit căreia persoana aflată în arest la domiciliu, în cazul în care are nevoie să părăsească domiciliul în legătură cu circumstanțe personale excepționale, adresează o cerere motivată judecătorului de instrucție care a dispus măsura.

Așadar, în cazul dat, instanța de judecată a apreciat că, participarea în cadrul unei emisiuni televizate nu constituie o circumstanță personală excepțională care ar permite părăsirea domiciliului persoanei aflate în arest la domiciliu„, comunică Procuratura Anticorupție.

​Reprezentanții Procuraturii mai precizează că încheierea judecătorului de instrucție este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 3 zile.

***

Amintim că, prin încheierea magistraților Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana din 18 august s-a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile, în privința fostului șef de stat.

Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Fostul șef de stat pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: