Procurorii vor contesta decizia judecătorilor, privind plasarea lui Dodon în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Procurorii vor contesta decizia judecătorilor, privind plasarea lui Dodon în arest la domiciliu

Procuratura Anticorupție va contesta decizia magistraților, privind plasarea lui Igor Dodon în arest la domiciliu. Declarația a fost făcută de către reprezentanții grupului de urmărire penală, după pronunțarea deciziei magistraților. Procurorii au precizat că cea mai aspră pedeapsă în dosarul în care este vizat Dodon prevede până la 20 de ani de închisoare.

Procurorii susțin că există riscul ca Igor Dodon, aflat îna rest la domiciliu, să distrugă probe și să influențeze alte persoane care ar putea avea relevanță în dosar.

În dosar sunt peste 100 de file, probe care confirmă riscurile invocate: de distrugere a probelor, influențarea martorilor, determinarea depunerii declarațiilor false, distrugerii documentelor. Un aspect important: una dintre infracțiunile care se investighează este de organizator și complice la acceptarea finanțării unui partid politic din partea grupului criminal organizat Plahotniuc. În viziunea noastră, este inadmisibil faptul că persoana a fost plasată în arest la domiciliu, având posibilitatea reală de a comunica cu persoane vizate în anchetă”, a declarat procurorul de caz, Petru Iarmaliuc.

De asemenea, procurorii susțin că nu este corect faptul că complicele lui Dodon va fi deținut în arest în penitenciarul nr. 13, în timp ce Dodon se va afla în arest la domiciliu. La fel, acuzare a precizat că secvența video în care Igor Dodon discută cu Vladimir Plahotniuc nu este singura. În posesia procurorilor ar fi circa 40 de minute.

Este un moment foarte important de concretizare: nu există doar 5 minute răspândite în presă, ci peste 40 de minute. Există probe. Vom demonstra că această cauză penală este bazată pe fapte factuologice, apreciate corect. Dl Dodon recunoaște că a avut discuții cu liderul criminal Plahotniuc”, a mai spus procurorul.

Procurorii au precizat că cea mai aspră pedeapsă în dosarul în care este vizat Dodon prevede până la 20 de ani de închisoare. Grupul de urmărire penală este format din circa 50 de persoane.

***

Amintim că pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul «despre sacoșă» este vizat nu doar Dodon, ci și intermediarii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: