Procurorul Igor Popa, cercetat pentru îmbogățire ilicită, a fost suspendat din funcție
Full Article 1 minutes read

Procurorul Igor Popa, cercetat pentru îmbogățire ilicită, a fost suspendat din funcție

Șeful Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău Igor Popa a fost suspendat din funcție, deoarece figurează într-un dosar penal de îmbogățire ilicită. Decizia a fost luată în ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din 28 decembrie.

Igor Popa a fost reţinut pe 9 noiembrie. Procuratura Anticorupţie a pornit dosarul penal pe numele lui Igor Popa în baza unei investigaţii jurnalistice pe portalul Anticoruptie.md despre locuinţa sa de lux dintr-un bloc select din Chişinău. După publicarea anchetei, Ala Popa, soţia lui Igor Popa cu care se află în divorţ oficial, a dat în judecată Centrul de Investigaţii Jurnalistice.

Igor Popa este şi procurorul care a semnat mai multe demersuri privind judecarea şi reţinerea tinerilor protestatari la 7 aprilie 2009 în comisariatele de poliţie.

Pe 2 decembrie, Popa a plecat în România. Deplasarea, care a fost aprobată de instanța Ciocana, a fost criticată de Procuratura Anticorupție. Popa, a spus instanței că trebuie să plece în străinătate din cauza unor probleme de sănătate. Pe de altă parte, procurorii susțin că Popa nu a furnizat niciun document care să confirme necesitatea plecării în străinătate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: