Prognoza Maiei Sandu: Moldova trebuie să devină stat-membru al UE până la sfârșitul acestui deceniu
Full Article 2 minutes read

Prognoza Maiei Sandu: Moldova trebuie să devină stat-membru al UE până la sfârșitul acestui deceniu

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu consideră că țara noastră trebuie să devină membru al Uniunii Europene „până la sfârșitul acestui deceniu”. Declarația a fost făcută, pe 29 decembrie, la postul național de televiziune.

Șefa statului consideră că guvernul ar trebui fie mai activ în ceea ce privește eforturile de implementare a condiționalităților impuse de Bruxelles.

„Am avut acum câteva săptămâni o ședință a Comisiei naționale pentru integrare europeană, am discutat un raport pe implementare, dar e nevoie ca guvernul să se miște mai repede, este o prioritate. Integrarea europeană este proiectul nostru de țară, nu avem altă șansă și altă oportunitate prin care să ne putem asigura o dezvoltare liberă și pașnică și în același timp să asigurăm creșterea nivelului de trai al populației”, a menționat Sandu.

Șefa statului a mai spus că în primele zile ale noului an va audia un nou raport al Comisiei.

„Dar cred că e nevoie de un efort mai mare din partea guvernului, pentru ca să ne asigurăm că toate conditionalitățile sunt îndeplinite impecabil și la timp, până vine misiunea de evaluare a UE. Este foarte important pentru noi să începem discuțiile despre următoarea etapă – aceasta fiind inițierea discuțiilor despre negocieri”, a precizat Sandu.

Maia Sandu a mai spus că așteptările sale sunt „destul de ambițioase”: „Eu cred că noi trebuie să devenim stat-membru până la sfârșitul acestui deceniu”.

Amintim că, pe 23 iunie 2022, Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la UE, alături de Ucraina.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: