Prognoza viceministrului american al Apărării despre ce urmează să se întâmple în Ucraina în timpul apropiat
Full Article 2 minutes read

Prognoza viceministrului american al Apărării despre ce urmează să se întâmple în Ucraina în timpul apropiat

Subsecretarul american pentru Politica Apărării Colin Kahl consideră că, în timpul apropiat, pe frontul din Ucraina, situația nu se va schimba simțitor. Declarația a fost făcută, miercuri, în fața Congresului SUA, informează BBC. Oficialul american consideră că este puțin probabil că Rusia va reuși să obțină vreun succes semnificativ în ceea ce privește acapararea teritoriilor ucrainene.

Este posibil că în următoarele săptămâni și luni veți vedea că mici teritorii sunt transmise de la o parte la cealaltă. Nu văd nimic care să indice că rușii vor reuși să acapareze teritorii semnificative în Ucraina în următorul an sau mai mult”, a spus Kahl.

În ceea ce privește faptul că Rusia a suspendat Acordul cu privire la la Noul Tratat de reducere a armelor strategice, cunoscut sub numele de New Start, care limita arsenalele lor nucleare, oficialul american a menționat: „Ei nu au bani, în special ținând cont de presiunea pe armată din cauza războiului, sancțiunilor și controlului exportului. Cred că a fost un mijloc pentru Putin să producă titluri răsunătoare. Însă din punct de vedere practic, asta nu ar schimba situația”.

Ei și până acum nu au respectat agenda controalelor, invocând covid-ul și așa mai departe. Este interesant faptul că Putin a decis să suspende acordul, nu să renunțe la acesta. Consider că, de facto, acest lucru demonstrează că este un instrument de presiune ineficient asupra noastră”, a conchis subsecretarul american pentru Politica Apărării.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat săptămâna trecută că Rusia își va suspenda participarea la Noul START – singurul acord rămas în vigoare între cele mai mari puteri nucleare din lume. Oficialii americani au condamnat această mișcare ca fiind „iresponsabilă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: