Programul „Un doctor pentru tine” va fi reluat. Când vor fi oferite consultații gratuite
Full Article 2 minutes read

Programul „Un doctor pentru tine” va fi reluat. Când vor fi oferite consultații gratuite

Programul „Un doctor pentru tine”, care a fost inițiat, în 2018, de guvernul Filip, va fi reluat de actualul executiv. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, luni, 27 ianuarie. Șeful statului a precizat că, din februarie, mai multe echipe de medici vor merge în raioanele țării și vor oferi consultații gratuite. 

„Echipe mobile de medici calificați vor merge în localitățile din Republica Moldova și gratis vor face screening-ul pulmonar și mamar. În afară de aceasta, vor face tratament gratuit stomatologic la copii. Vor merge în toate raioanele Republicii Moldova, începând cu luna februarie”, a precizat șeful statului.

Igor Dodon a mai anunțat că, tot din februarie, guvernul va compensa călătoriile de transport pentru pacienții care suferă de afecțiuni oncologice.

De asemenea, în următoarele luni, în Republica Moldova ar urma să ajungă 168 de ambulanțe noi. Potrivit președintelui țării, acestea sunt în ultima etapă de asamblare și în 4-5 luni ar urma să fie repartizate în raioanele țării.

„Dacă nu greșesc, inițiativa a venit încă la începutul lui 2019, sfârșitul lui 2018. Este vorba de ambulanțe noi care vor fi livrate în urma unui concurs internațional, dacă nu greșesc, este finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare”, a precizat Dodon.

Șeful statului a anunțat, de asemenea, că a cerut executivului să doteze cu minimul de echipament necesar spitalele raionale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: