Proiect de lege în Duma de Stat. Comuniștii propun revenirea la steagul URSS
Full Article 1 minutes read

Proiect de lege în Duma de Stat. Comuniștii propun revenirea la steagul URSS

Partidul Comunist al Federației Ruse a propus înlocuirea steagului tricolor al țării cu cel al Uniunii Sovietice. Propunerea a fost publicată în baza electronică a Dumei de Stat, scrie RIA Novosti.

Potrivit proiectului de lege, Rusia ar urma să revină la steagul roșu, cu simbolul auriu al secerei și ciocanului, decorat cu o stea cu cinci colțuri.

Potrivit autorilor, inițiativa va permite „înlăturarea spațiului istoric și tentativelor de interpretare a legislației”, precum și contribuirea la „educația patriotică” a cetățenilor.

***

Partidul Comunist al Federației Ruse este apreciat drept succesorul Partidului Comunist al Uniunii Sovietice și al Partidului Bolșevic. Partidul pune un accent deosebit pe caracterul său unic rusesc și invocă deseori în discursul politic, alături de comunism, și patriotismul și naționalismul rus.

Sunt aproximativ 500.000 de membri de partid, sau cel puțin așa afirmă liderii comuniști.

Printre primii membri s-a numărat Alexandr Dughin, cel care a ajutat la redactarea primelor documente ale partidului și a imprimat linia naționalistă a comunismului rus din zilele noastre. El a părăsit Partidul Comunist și a format propria mișcare politică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: