Promo-LEX a anunțat despre oferirea recompenselor bănești alegătorilor de la Bender
Full Article 2 minutes read

Promo-LEX a anunțat despre oferirea recompenselor bănești alegătorilor de la Bender

Misiunea de observare Promo-LEX a raportat 337 de încălcări la secțiile de votare din Moldova și din străinătate. Președintele misiunii, Pavel Postică, la un briefing din 15 noiembrie a anunțat despre încălcări precum transportarea organizată la secțiile de votare și despre mituirea alegătorilor.

Un observator Promo-LEX a raportat un caz de luare de mită a alegătorilor din Bender. Potrivit lui Postică, cetățenii ar fi fost plătiți cu 400 de lei. Pentru aceasta au trebuit să arate o poză care să demonstreze că au votat. Observatorii au mai raportat și alte suspiciuni de luare de mită a alegătorilor.

Totodată, Promo-LEX a raportat 22 de cazuri de transportare organizată a persoanelor la secțiile de votare.

La Briceni și Florești, observatorii au observat bannere electorale și afișe care erau agățate în fața secțiilor de votare sau la o distanță mai mică de 100 de metri de acestea.

În Chișinău, Hîncești, Comrat, Telenești, Nisporeni, Dubăsari, Călărași, Orhei și Ștefan Vodă, alegătorii au făcut poze la buletinele de vot ștampilate.

Menționăm că 608 observatori permanenți de la Promo-LEX monitorizează desfășurarea celui de-al doilea tur de alegeri. De asemenea, organizația a trimis câte un observator la cele 42 de secții de votare în care votează locuitorii din Transnistria.

Amintim că, pe 15 noiembrie, Moldova organizează al doilea tur al alegerilor prezidențiale. La acesta participă candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu. În primul tur, Dodon a acumulat 32,61% din voturi, iar Sandu – 36,16%. În turul doi, câștigă candidatul cu cele mai multe voturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: