Protestatarii din centrul capitalei au adoptat o rezoluție. Ce revendicări au pentru autorități
Full Article 2 minutes read

Protestatarii din centrul capitalei au adoptat o rezoluție. Ce revendicări au pentru autorități

În cadrul protestului din 19 iulie, reprezentanții veteranilor au pregătit o rezoluție. Manifestanții au cerut demisia guvernului, a parlamentului și a președintelui Igor Dodon. 

„Noi, cei prezenți azi în fața clădirii parlamentului, veteranii de război, oameni simpli, patrioți ai acestei țări, constatăm că majoritatea parlamentară nu dorește să asculte și să rezolve problemele cetățenilor, iar parlamentul a devenit un centru comercial în care totul se vinde și se cumpără. Timp de un an nu s-a schimbat nimic în bine, schemele au fost preluate de Dodon și adepții lui. Guvernul este un instrument pentru ca Igor Dodon să fie reales pentru următorii 4 ani. Dodon încearcă să subsituie puterea legislativă, executivă și judecătorească. (…) Actualul guvern trimite forțe speciale, inclusiv ale MAI, împotriva noastră, care au folosit disproporționat forța fizica. De aceea, noi, veteranii de rzăboi, cerem:

1. demisia guvernului în frunte cu Ion Chicu și instalarea unui guvern profesionist, neafiliat unui partid politic;

2. demisia președintei parlamentului, Zinaida Grecianîi, din vina căreia au avut loc violențe pe 16 iulie;

3. demisia președintelui Igor Dodon, care abuziv a ocupat această funcție timp de 4 ani;

Noi, veteranii de război, nu ne dorim violențe, dar nu mai acceptăm să fim spectatori în timp ce bandiții și mafioții fac ce vor”, a mai spus unul dintre reprezentanții combatanților.

Acesta a dat de înțeles că protestele vor continua și a spus că le va comunica celor interesați data și ora noii manifestații.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: