PSDE își lansează propria campanie de promovare a referendumului: susține că PAS ar monopoliza procesul de eurointegrare
Full Article 3 minutes read

PSDE își lansează propria campanie de promovare a referendumului: susține că PAS ar monopoliza procesul de eurointegrare

Partidul Social Democrat European (PSDE, fostul PDM) își lansează propria campanie națională de promovarea a plebiscitului privind eurointegrarea Republicii Moldova din această toamnă – „Salvăm Referendumul”. Deși există deja campania „Uniți pentru Moldova Europeană”, inițiată de Președinție și desfășurată de Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS), PSDE va informa cetățenii despre beneficiile integrării europene aparte. Social-democrații își argumentează decizia prin faptul că PAS ar monopoliza procesul de eurointegrare și ineficiență în actul de guvernare, care crește popularitatea partidelor pro-Kremlin. Precizările au fost făcute de președintele PSDE, Ion Sula, în cadrul unei conferințe de presă din 18 iunie.

Ion Sula a declarat că cetățenii Republicii Moldova sunt „profund dezamăgiți” de situația social-economică din țară, care s-ar afla „în continuă degradare” din cauza „incapacității” actualei guvernări. Potrivit liderului social-democrat, în aceste condiții, direcția europeană a țării noastre ar fi „pusă în pericol”.

În loc să unifice societatea sub un singur drapel european al dezvoltării, guvernarea PAS continuă să divizeze societatea și să monopolizeze procesul. Continuă cu agenda de partid și, în loc să construiască un front comun cu toate forțele pro-europene, au demarat agenda proprie. Incapacitatea instituțiilor statului de a extirpa cancerul alimentat de grupări criminale și fugari care, prin dezinformare și manipulare, reușesc să-și crească popularitatea și să întărească pozițiile partidelor pro-Kremlin și influența acestora”, a declarat Ion Sula.

Astfel, politicianul a menționat că PSDE își asumă misiunea de a interveni pentru „a salva” aspirațiile pro-europene ale Republicii Moldova.

Facem apel către cetățeni, partidele pro-europene autentice, societatea civilă, mediul academic, oameni de artă, cultură, asociațiile profesionale, toată lumea de bună credință, pentru consolidare și conlucrare pro-activă, stabilind o agendă comună de promovare a referendumului. Lansăm Campania Națională „Salvăm Referendumul” pentru a merge printre voi, pentru a explica necesitatea și beneficiile modelului european. Împreună, putem și trebuie să construim un viitor sigur și prosper pentru Moldova”, a conchis președintele PSDE.

PAS nu a reacționat de deocamdată la acuzațiile lansate de liderul PSDE.

Precizăm că aceasta nu este singura campanie de promovarea a plebiscitului. La sfârșitul lunii martie, președinta Maia Sandu a anunțat lansarea campaniei „Uniți pentru Moldova Europeană”. De atunci, voluntari și membri PAS, formațiune fondată de Maia Sandu, se deplasează în localitățile din toată țara, unde informează oamenii despre importanța susținerii referendumului privind integrarea europeană și distribuie ziare.

***

Referendumul constituțional privind integrarea europeană a Republicii Moldova va avea loc pe 20 octombrie. Cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării noastre la UE.

În aceiași zi vor avea loc și alegeri prezidențiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: