PSRM a exclus șase persoane din partid pentru „traseism politic și trădare”
Full Article 2 minutes read

PSRM a exclus șase persoane din partid pentru „traseism politic și trădare”

În cadrul ședinței Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor (PSRM) din 22 decembrie, șase persoane au fost excluse din rândurile PSRM pe motiv de „traseism politic și trădare”. Informațiile au fost confirmate de către serviciul de presă a partidului.

Este vorba despre următoarele persoane: Gaik Vartanean, Grigore Bejenaru, Ludmila Polodiuc, Eugenia Ceban, Dumitru Mitioglo, Oleg Șerepitco.

Potrivit unui comunicat emis de PSRM, în viitorul Parlament, partidul politic va veni cu o inițiativă cu privire la mandatul imperativ.

„Un deputat ales pe lista unui anumit partid este responsabil față de alegătorul său și nu are dreptul să părăsească rândurile fracțiunii”, se arată în comunicat.

Amintim că pe 14 decembrie, Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat că Gaik Vartanean părăsește formațiunea socialistă și se alătura Mișcării Alternative Naționele (MAN), în frunte cu primarul Ion Ceban. Totodată, socialiștii au declarat că mizează pe bunul simț al lui Gaik Vartanean, care trebuie să-și depună mandatul de deputat și să respecte voința alegătorilor, întrucât acest mandat aparține PSRM.

În cadrul ședinței din 15 decembrie a Parlamentului, BCS a anunțat despre excluderea lui Gaik Vartanean din fracțiune, urmare a anunțului recent al deputatului. La rândul său, Vartanean a precizat că va activa în calitate de deputat independent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: