„Numai un uzurpator își poate permite să înlocuiască Constituția”. PSRM invită deputații la consultări
Full Article 2 minutes read

„Numai un uzurpator își poate permite să înlocuiască Constituția”. PSRM invită deputații la consultări

Partidul Socialiștilor va convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a decide următoarele acțiuni. Anunțul a fost făcut de președintele formațiunii Igor Dodon, pe 24 februarie. Acesta a precizat că PSRM va contacta reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe un dialog, în vederea depășirii crizei politice.

Liderul PSRM a anunțat că, astăzi, socialiștii vor contacta reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe un dialog.

„În scopul depășirii cât mai rapide a situației de criză, PSRM reiterează deschiderea la dialog cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare. Scopul nostru este de a găsi soluția cea mai eficientă pentru depășirea acestei crize și luarea măsurilor urgente pentru a îmbunătăți viața de zi de zi a cetățenilor”.

Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că a provocat „o criză politică și constituțională profundă”:

„Cerem PAS și Maiei Sandu să înceteze imediat atacurile la adresa Curții Constituționale, pentru decizia pronunțată marți, 23 februarie, să înceteze acțiunile de subminare a statului de drept și acțiunile de uzurpare a puterii în stat. Numai un uzurpator își poate permite să înlocuiască prin sine Constituția unei țări”.

Totodată, Dodon a anunțat că, în următoarele zile, PSRM va convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a decide următoarele acțiuni.

În ajun, liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat că socialiștii va insista în continuare pe candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

O poziție similară a anunțat în dimineața de 24 februarie și Platforma „Pentru Moldova” din care face parte fracțiunea Partidului „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit Partidul „Pro Moldova”.

***

Amintim că, pe 23 februarie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată, repetat, la funcția de premier, în pofida faptului că majoritatea parlamentară a propus candidatura Marianei Durleșteanu. Magistrații Curții Constituționale au ajuns la concluzia că șefa statului trebuie să desfășoare noi consultări cu fracțiunile parlamentare.

Seara, președinta Maia Sandu a susținut un briefing de presă. Aceasta nu a precizat cum anume va acționa în continuare, însă a argumentat că „poporul va decide soarta țării la alegerile anticipate sau la un referendum”.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: