Explicația PSRM pentru plecarea Allei Dolință din parlament și partid: „Are activități economice pe teritoriul Ucrainei”
Full Article 2 minutes read

Explicația PSRM pentru plecarea Allei Dolință din parlament și partid: „Are activități economice pe teritoriul Ucrainei”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) vine cu o reacție la cererea de demisie depusă de deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Alla Dolință. Contactat de NM, purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, a declarat că motivele invocate de Dolință în cererea sa de demisie „nu îi sunt specifice”. Potrivit PSRM, argumentele exprimate de deputata BCS ar putea fi rezultatul unei presiuni.

„Bănuim că argumentele exprimate de Alla Dolință sunt rezultatul unor presiuni asupra Domniei Sale, or familia ei are activități economice pe teritoriul Ucrainei. Considerăm ca acest text nu este specific doamnei Dolință”, a declarat Carmena Sterpu pentru NM.

Potrivit PSRM, Alla Dolință niciodată nu și-a exprimat poziția, nici în cadrul fracțiunii, nici în discuțiile cu conducerea PSRM, despre viziunea sa în raport cu situația din Ucraina.

„PSRM mereu a promovat mesajul de pace și dialog între părți în raport cu situația din țara vecină. Socialiștii sunt primii care s-au implicat activ în gestionarea crizei refugiaților”, a mai spus Sterpu.

De precizat că, deputata BCS Alla Dolință a decis să renunțe la mandat. Proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Legislativului. Potrivit cererii sale de demisie, Dolință părăsește și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, iar motivul este dezacordul cu politica formațiunii față de războiul din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: