PSRM solicită demisia Maiei Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate
Full Article 2 minutes read

PSRM solicită demisia Maiei Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) solicită demisia șefului statului, Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Consiliului Republican al PSRM, astăzi, 18 aprilie.

De asemenea, PSRM își exprimă „neîncrederea față de actuala componență a Curții Constituționale” și cere demisia judecătorilor Domnica Manole, Liuba Șova și Nicole Roșca.

PSRM insistă în continuare pe numirea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru.

„Dacă nu va fi numit în funcție, întreaga responsabilitate pentru criza economică și epidemiologică din țară va reveni Maiei Sandu, ambasadorilor statelor occidentale care o susțin și judecătorilor Curții Constituționale”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dodon a spus că „alegerile trebuie să aibă loc doar atunci când în Moldova vor fi aduse nu mai puțin de 1,5 mln. de doze de vaccin anti-COVID-19 eficiente și când vor fi vaccinați cel puțin 600 mii de cetățeni”.

Menționăm că pe 15 aprilie, Curtea Constituțională a constatat că sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea parlamentului. Doi judecători au avut opinii separate: Vladimir Țurcan și Serghei Țurcan. Seara, într-o conferință de presă, președinta țării Maia Sandu a anunțat că alegerile parlamentare anticipate ar trebui să se desfășoare „cât mai curând posibil, ținând cont de starea de urgență” și că va semna „în curând” decretul de dizolvare a parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate.

Câteva ore mai târziu, în cadrul unei emisiuni televizat, liderul PSRM a anunțat că va face tot posibilul pentru ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc „cât mai târziu” și nu în luna mai sau iunie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: