„Pune în aplicare planul rușilor”. PAS a comentat apelul lui Ion Ceban la „consolidarea forțelor politice”
Full Article 2 minutes read

„Pune în aplicare planul rușilor”. PAS a comentat apelul lui Ion Ceban la „consolidarea forțelor politice”

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău a venit reacție după ce liderul MAN, tot el și primar al capitalei, Ion Ceban a făcut apel la unitatea tuturor partidelor din Republica Moldova, pentru atingerea obiectivului de integrare europeană. Astfel, fracțiunea PAS a declarat că Ceban pune în aplicare planul rușilor de denigrare a parcursului european al țării noastre.

„După ce Ion Ceban a dat planul detaliat cu amplasarea instituțiilor strategice ale mun. Chișinău unei companii rusești din care face parte și agentul FSB, Yuriy Gudilin. Da, cel care l-a consultat pe Ceban în campania electorală din 2019. Acum pune în aplicare planul rușilor de denigrare a parcursului european al Republicii Moldova. Ion Ceban a protestat ani la rând împotriva aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar după ce a văzut că aderarea este tot mai aproape, acesta vrea să discrediteze ideea de aderare la UE și încearcă să ne atragă în jocul rușilor”, se arată în declarație.

Fracțiunea PAS a subliniat că cetățenii Republicii Moldova demult și-au exprimat dorința de aderare la UE, iar acest lucru a fost demonstrat la alegerile prezidențiale din 2020 și cele parlamentare din 2021.

Amintim că, pe 20 aprilie, Ion Ceban a propus semnarea „Pactului de la Chișinău”, similar cu cel de la Snagov. Totodată, Ceban a declarat că „este important ca toate forțele să se unească”.

„Chem la consolidare, la unitate, chiar dacă avem poziții divergente spre a ajunge spre unele sau alte obiective. (…) Partidul MAN pledează pentru ca integrarea europeană să fie idee națională a Republicii Moldova”, a spus acesta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: