„Pute în sistemul judecătoresc”. Ceban, indignat că judecătorii nu au permis debranșarea unei întreprinderi de la alimentarea cu apă
Full Article 2 minutes read

„Pute în sistemul judecătoresc”. Ceban, indignat că judecătorii nu au permis debranșarea unei întreprinderi de la alimentarea cu apă

Magistratul Roman Pascari de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a interzis SA „Apă-Canal” debranșarea firmei „Slavena Lux” SRL de la sistemul public cu alimentare cu apă și canalizare. O solicitare în acest sens fusese anterior făcută de către reprezentanții primăriei capitalei, din cauza faptului că întreprinderea respectivă revarsă ape uzate în canalizarea publică, acesta fiind motivul mirosului neplăcut din oraș. 

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban s-a arătat indignat de decizia judecătorilor. Într-o postare publicată pe 23 septembrie pe pagina sa de Facebook, Ceban a anunțat că lista acelor agenți economici care încalcă normele va fi făcută publică.

„Pute în sistemul judecătoresc. Iar orașul se sufocă în urma unor decizii iresponsabile! Mai nou, Judecătoria Centru a interzis SA „Apă-Canal” de a debranșa acei agenți economici, producători, ce revarsă apele uzate de la întreprinderile de producere în canalizarea publică. După ce am decis ca agenții economici să fie pedepsiți anume în așa fel pentru faptul încălcărilor ce rezultă „putoarea” în capitală și le-am dat termeni concreți pentru a-și construi stații de preepurare, fapt ce ar soluționa problema, judecătorii le vin în ajutor”, a scris Ceban.

Edilul l-a etichetat în postare pe ministrul Justiției Fadei Nagacevschi și a menționat că judecătorii pronunță tot mai des decizii abuzive.

„Din păcate, în ultima perioadă, tot mai des ne confruntăm cu decizii abuzive din partea unor instanțe de judecată și anume: acapararea terenurilor, permiterea construcțiilor ilegale, întoarcerea în funcții a unor persoane dubioase. În continuare: Lista acelor agenți economici care încalcă normele va fi făcută publică”, a anunțat Ceban.

Pute în sistemul judecătoresc.Iar orașul se sufocă în urma unor decizii iresponsabile!Mai nou, Judecătoria Centru a…

Posted by Iv Ceban on Tuesday, September 22, 2020

Anterior, edilul a relatat că în municipiul Chișinău sunt 47 de agenți economici care au încălcat grav normele sanitare și ecologice prin deversarea deșeurilor neprelucrate local, doi dintre care au fost debranșați de la rețeaua publică de canalizare. Potrivit primarului capitalei, unii dintre aceștia deversează ape uzate ce depășesc de zeci de ori și chiar de 2 mii de ori normele admisibile. Ce ține de faptul că mirosul neplăcut apare de fiecare dată în orele nopții, Ceban spune că există suspiciuni că aceste deversări sunt făcute în perioada de noapte.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: