Facebook/Ion Ceban

„Pute în sistemul judecătoresc”. Ceban, indignat că judecătorii nu au permis debranșarea unei întreprinderi de la alimentarea cu apă

Magistratul Roman Pascari de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a interzis SA „Apă-Canal” debranșarea firmei „Slavena Lux” SRL de la sistemul public cu alimentare cu apă și canalizare. O solicitare în acest sens fusese anterior făcută de către reprezentanții primăriei capitalei, din cauza faptului că întreprinderea respectivă revarsă ape uzate în canalizarea publică, acesta fiind motivul mirosului neplăcut din oraș. 

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban s-a arătat indignat de decizia judecătorilor. Într-o postare publicată pe 23 septembrie pe pagina sa de Facebook, Ceban a anunțat că lista acelor agenți economici care încalcă normele va fi făcută publică.

„Pute în sistemul judecătoresc. Iar orașul se sufocă în urma unor decizii iresponsabile! Mai nou, Judecătoria Centru a interzis SA „Apă-Canal” de a debranșa acei agenți economici, producători, ce revarsă apele uzate de la întreprinderile de producere în canalizarea publică. După ce am decis ca agenții economici să fie pedepsiți anume în așa fel pentru faptul încălcărilor ce rezultă „putoarea” în capitală și le-am dat termeni concreți pentru a-și construi stații de preepurare, fapt ce ar soluționa problema, judecătorii le vin în ajutor”, a scris Ceban.

Edilul l-a etichetat în postare pe ministrul Justiției Fadei Nagacevschi și a menționat că judecătorii pronunță tot mai des decizii abuzive.

„Din păcate, în ultima perioadă, tot mai des ne confruntăm cu decizii abuzive din partea unor instanțe de judecată și anume: acapararea terenurilor, permiterea construcțiilor ilegale, întoarcerea în funcții a unor persoane dubioase. În continuare: Lista acelor agenți economici care încalcă normele va fi făcută publică”, a anunțat Ceban.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=688542378416307&set=a.112512009352683&type=3&theater

Anterior, edilul a relatat că în municipiul Chișinău sunt 47 de agenți economici care au încălcat grav normele sanitare și ecologice prin deversarea deșeurilor neprelucrate local, doi dintre care au fost debranșați de la rețeaua publică de canalizare. Potrivit primarului capitalei, unii dintre aceștia deversează ape uzate ce depășesc de zeci de ori și chiar de 2 mii de ori normele admisibile. Ce ține de faptul că mirosul neplăcut apare de fiecare dată în orele nopții, Ceban spune că există suspiciuni că aceste deversări sunt făcute în perioada de noapte.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Getty Images

Înotul în râul Sena din Paris – permis din nou pentru prima dată din 1923

Râul Sena din Paris a fost redeschis pentru înotul public pentru prima dată după un secol. Informația fost raportată pe 5 iulie de BBC, care a precizat că în principalul râu al capitalei Franței au fost amenajate trei zone pentru cei care doresc să înoate: lângă Turnul Eiffel, în apropierea Catedralei Notre-Dame și în partea de est a orașului.

Potrivit presei, în aceste zone de înot au fost instalate vestiare și dușuri. De asemenea, vor fi prezenți salvamari care vor veghea asupra siguranței înotătorilor. Toate cele trei zone vor fi deschise până la sfârșitul lunii august, iar accesul la acestea este gratuit.

Înotul în Sena a fost interzis în 1923 din cauza pericolului reprezentat de barje și ambarcațiuni de agrement, precum și din cauza deteriorării rapide a calității apei. Înaintea Jocurilor Olimpice din vara anului 2024, au fost investiți peste 1,4 miliarde de euro în curățarea Senei. În iulie anul trecut, primarul Parisului, Anne Hidalgo, împreună cu alți membri ai Comitetului Olimpic, au intrat în apă pentru a demonstra că este sigur să înoți în râu.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: