Putin, înregistrat oficial candidat la funcția de președinte pentru încă un mandat. Cine îi sunt contracandidații
Full Article 1 minutes read

Putin, înregistrat oficial candidat la funcția de președinte pentru încă un mandat. Cine îi sunt contracandidații

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Federația Rusă l-a înregistrat pe liderul de la Moscova, Vladimir Putin, drept candidat la funcția de președinte al Rusiei. Autoritatea electorală a precizat pentru presa rusă că, din cele 60 de mii de semnături colectate în sprijinul actualului președinte rus, doar 0.15% ar fi fost declarate nule, scrie portalul Meduza.

Potrivit Interfax, Putin a devenit al patrulea candidat înregistrat la viitoarele alegeri prezidențiale din Rusia. Anterior, Comisia Electorală Centrală rusă i-a înregistrat ca candidați pe ​șeful comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat, Camera inferioară a parlamentului rus, Leonid Sluțki, pe vicepreședintele Dumei, Vladislav Davankov, precum și pe deputatul comunist Nicolai Kharitonov.

***

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc în perioada 15-17 martie 2024. Acestea urmează să fie desfășurate inclusiv în teritoriile ucrainene ocupate.

Potrivit legii, Putin este eligibil să candideze pentru încă două mandate de șase ani, după ce actualul mandat va expira anul viitor, ceea ce i-ar putea permite să rămână la putere până în 2036.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: