Putin, Lavrov și Șoigu, pe lista sancțiunilor adoptate de Ucraina. Zelenski a semnat decretul
Full Article 1 minutes read

Putin, Lavrov și Șoigu, pe lista sancțiunilor adoptate de Ucraina. Zelenski a semnat decretul

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a semnat decretul prin care sunt adoptate sancțiuni personale față de președintele rus Vladimir Putin, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, dar și alți oficiali de la Moscova. Documentul a fost publicat pe site-ul administrației prezidențiale de la Kiev, informează Ukrainskaya Pravda.

În „lista neagră” a intrat conducerea de vârf a Rusiei – în total, 35 de nume. Printre aceștia – președintele rus Vladimir Putin, ministrul de Externe Serghei Lavrov, premierul Mihail Mișustin și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

A fost vizat de măsurile punitive și ministrul rus pentru Dezvoltarea relațiilor cu Orientul Îndepărtat și Arktika, Alexei Cekunkov, care este originar din Belarus.

De asemenea, în lista sancțiunilor au fost incluși și ministrul Apărării Serghei Șoigu și secretarul Consiliului de securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev.

Măsurile punitive prevăd interzicerea intrării pe teritoriul Ucrainei, anularea vizelor, lipsirea de distincțiile de stat ale Ucrainei, tuturor licențelor și permisiunilor, blocarea activelor financiare și interzicerea transportării bunurilor care le aparțin.

În afară de asta, au fost adoptate sancțiuni față de universitățile rusești și conducerea acestora – 236 la număr.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: