Putin, comentariu jignitor la adresa lui Zelenski: Nu este evreu, ci rușinea poporului evreiesc
Full Article 2 minutes read

Putin, comentariu jignitor la adresa lui Zelenski: Nu este evreu, ci rușinea poporului evreiesc

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre omologul său ucrainean Vladimir Zelenski, în cadrul Forumului Economic de la Sankt-Petersburg. Acesta a spus că are „mulți prieteni evrei” care i-au spus că „Zelenski nu este evreu, ci o rușine pentru poporul evreiesc”. Permițându-și acest comentariu jignitor, dictatorul rus a acuzat, din nou, Kievul că ar „susține nazismul”.

Politologul și moderatorul forului, Dmitrii Simes, a remarcat că Occidentul nu înțelege acuzațiile despre „suținere a nazismului” la adresa Ucrainei, întrucât statul este condus de o persoană de origine evreiască.

„Am mulți prieteni evrei din copilărie și ei spun: „Zelenski nu este evreu, ci o rușine pentru poporul evreiesc”. Și asta nu este o glumă, nu este o ironie, înțelegeți? La urma urmei, astăzi neonaziștii, urmașii lui Hitler au fost ridicați pe piedestalul de onoare ca eroi ai Ucrainei. Holocaustul a însemnat exterminarea a șase milioane de evrei, un milion și jumătate au fost exterminați în Ucraina, în primul rând prin mâinile mișcării Bandera”, a spus Putin.

Ulterior, publicului i-a fost prezentată o selecție de imagini care ilustrau crimele comise în Ucraina și Polonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Putin a declarat că se aștepta la întrebări despre nazismul din Ucraina și a cerut ca imaginile să fie pregătite.

De menționat că Biroul președintelui ucrainean nu a comentat deocamdată declarația lui Putin.

***

Amintim că, pe 24 februarie 2022, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Dictatorul rus a declarat că așa-numita „operațiune militară specială” are drept scop „denazificarea” și „demilitarizarea”  țării vecine. Ministerul rus al Apărării a afirmat că „deteriorează infrastructura militară, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare și aviația armatei ucrainene”.

Cu toate acestea, infrasctructura civilă din Kiev, Odesa, Harkov și alte localități ucrainene este constant bombardată. Potrivit celui mai recent bilanț al ONU, aproape 9 000 de civili ucraineni au fost uciși și alți 15 400 au fost răniți de când Rusia și-a început invazia militară în Ucraina.


Disclaimer! Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: