Raport API: NewsMaker a avut o politică editorială echilibrată și nu a favorizat niciun concurent electoral (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Raport API: NewsMaker a avut o politică editorială echilibrată și nu a favorizat niciun concurent electoral (VIDEO)

NewsMaker a avut o politică editorială echilibrată în raport cu toți concurenții electorali, fără a favoriza sau defavoriza pe cineva. De asemenea, NM a fost singura publicație care a citat în materialele publicate toți concurenții electorali înscriși în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate. Sunt concluziile raportului de monitorizare realizat de Asociația Presei Independente (API) în cadrul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte. Acestea au fost prezentate pe 5 iulie, într-o conferință de presă.

În total, experții au monitorizat 10 portaluri online, în perioada 21-30 iunie. În acest răstimp, NM a publicat 66 de materiale cu un caracter electoral direct sau indirect, inclusiv 58 de știri și 8 dezbateri electorale. În 18 cazuri, textele au fost însoţite și de imagini
video. Volumul total al materialelor relevante a constituit 145870 de semne în cazul textelor, și 60624 de secunde sau aproape 17 ore în cazul imaginilor video.

NewsMaker.md prezintă informația și concurenții electorali în mod echilibrat și neutru; aceste portaluri se ocupă și de informarea interactivă a cetățenilor cu drept de vot despre scrutinul din 11 iulie 2021 și concurenții electorali, ajutând oamenii să facă o alegere conștientă”, se arată în studiu.

De asemenea, experții au ajuns la concluzia că sursele citate de NM au venit de la 35 de categorii diferite, inclusiv de la toți concurenții electorali.

„În perioada supusă monitorizării, NewsMaker.md a prezentat, în general, în mod echilibrat concurenții electorali înregistrați în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, fără să fie atestată o favorizare sau o defavorizare a unui concurent electoral”, se mai arată în raport.

Raportul integral îl puteți studia AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: