Raport: Peste 32 000 de orfani ucraineni se află în regiunile anexate de Rusia
Full Article 50 second read

Raport: Peste 32 000 de orfani ucraineni se află în regiunile anexate de Rusia

Aproximativ 100 de orfelinate din Ucraina, care adăpostesc peste 32.000 de copii, se află pe teritoriile regiunilor ocupate de Rusia. Datele au fost prezentate într-un raport publicat de Human Rights Watch (HRW), transmite DW Glavnoe.

Organizația internațională pentru drepturile omului Human Rights Watch a prezentat un raport privind situația drepturilor copiilor în condițiile războiului. „Acest război brutal a demonstrat în mod clar necesitatea de a aborda amenințările cu care se confruntă copiii din orfelinatele administrate de stat”, se arată în document.

Întoarcerea miilor de copii, care au fost mutați ilegal în Rusia sau în teritoriile ocupate, ar trebui să fie o prioritate pentru comunitatea globală, a declarat organizația.

Potrivit HRW, mai mult de 105.000 de copii erau ținuți în orfelinatele ucrainene înainte de război, cel mai mare număr din toată Europa, după Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: