„Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni”. Reacția lui Chicu la criticele aduse de Siegfried Mureșan
Full Article 2 minutes read

„Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni”. Reacția lui Chicu la criticele aduse de Siegfried Mureșan

După ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că „guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor”, premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe Facebook. Acesta a scris că „atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc”.

„Raportul publicat zilele acestea de Serviciul de Cercetare al Parlamentului European privind punerea în aplicare a Acordului de Asociere a UE, inclusiv a Acordului de liber schimb profund și cuprinzător cu Republica Moldova, confirmă că Republica Moldova este în urmă în ceea ce privește implementarea reformelor. Sunt aceleași probleme despre care eu vorbesc de 5 ani încoace”, a scris Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, acesta a declarat că „singurul guvern care și-a respectat angajamentele, a implementat proiecte și a făcut un progres vizibil a fost guvernul condus de Maia Sandu”.

Cu referire la actualul guvern, europarlamentarul a spus că „deși și-a declarat disponibilitatea de a continua integrarea cu Uniunea Europeană, același raport spune că viitorul reformelor rămâne incert, pentru că succesul final al modificărilor din domeniul de justiție și anticorupție va depinde de voința politică a actualelor autorități, care tind să-și favorizeze persoanele asociate guvernării”.

Ulterior, premierul Ion Chicu a venit cu o reacție.

„Stau și mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa?”, a scris Chicu.

Totodată, acesta a punctat că „pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: