Reacția Chișinăului, după ce Krasnoselski a cerut intensificarea monitorizărilor cu dronele și consolidarea „frontierelor”
Full Article 2 minutes read

Reacția Chișinăului, după ce Krasnoselski a cerut intensificarea monitorizărilor cu dronele și consolidarea „frontierelor”

Autoritățile naționale competente vor monitoriza cu atenție evoluția situației din stânga Nistrului și vor interveni cu măsurile ce se impun. Astfel a comentat Biroul de reintegrare declarațiile liderului de facto de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care le-a cerut forțele neconstituționale din regiune să își sporească activitatea de „monitorizare și contracarare a posibilelor acte teroriste”.

„Semnalele de alertă invocate de Tiraspol nu e clar la ce se referă și pe ce argumente se bazează, persistând senzația că se navighează în spații virtuale”, au declarat reprezentanții Biroului de reintegrare pentru NM.

Biroul de reintegrare și-a exprimat, totodată, „regretul” în privința protestului anunțat de Tiraspol față de presupusele „presiuni economice” pe care Chișinăul le-ar exercita asupra agenților economici din regiune, odată cu modificările Codului vamal.

„Exprimăm regretul și în privința faptului că Tiraspolul continuă regizarea evenimentelor propagandistice ce nu au nimic în comun cu libertatea de exprimare și cu libertatea de întrunire, care sunt nu doar interzise în regiune, ci și persecutate penal, mai ales dacă nu coincid cu pozițiile factorilor decizionali regionali”, au mai precizat reprezentanții Biroului de reintegrare pentru NM.

Precizăm că Tiraspolul a anunțat astăzi, 22 ianuarie, că se pregătește pentru un protest de amploare, miercuri, 24 ianuarie, împotriva „presiunilor economice ale Chișinăului”. Acțiunea ar urma să aibă loc în contextul recentelor modificări operate de Chișinău la Codul vamal, care obligă agenții economici din regiunea transnistreană să achite taxele în bugetul Republicii Moldova, începând cu 1 ianuarie 2024.

Tot astăzi, liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, le-a cerut forțelor neconstituționale din regiune să își sporească activitatea de „monitorizare și contracarare a posibilelor acte teroriste”. „Forțele armate și ale securității” din regiune ar urma, astfel, să își întărească domeniul de activitate cu dronele, inclusiv să își „întărească frontierele” și „lupta cu atacurile cibernetice”, dar și să depună efort pentru a „facilita trecerea frontierei”. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: