Reacția magistratei Olesea Țurcan la perchezițiile efectuate de PA: „Este o acțiune procesuală ilegală”
Full Article 2 minutes read

Reacția magistratei Olesea Țurcan la perchezițiile efectuate de PA: „Este o acțiune procesuală ilegală”

Judecătoarea Olesea Țurcan, care se află în acest moment în afara țării, a venit cu o reacție la perchezițiile de la biroul său din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, subliniind că aceasta „este o acțiune procesuală ilegală, iar probele sunt nule”, transmite Replicamedia.

„Percheziția efectuată în biroul de serviciu în care nu mă aflu, deoarece sunt suspendată din funcție și în lipsa avocaților mei, care la fel nu au fost contactați, este o acțiune procesuală ilegală, iar „probele” desigur că sunt nule”, a declarat Olesea Țurcan pentru Replica Media.

Magistrata susține că nu a fost contactată nici măcar telefonic de către organul de urmărire penală, că nu i-a fost adusă la cunoștința ordonanța organului de urmărire și nici încheierea judecătorului de instrucție.

„Sunt plecată temporar peste hotare cu copilul, plecarea a fost anterior planificată. Prin urmare, este o minciună și un fals, că mă eschivez de la urmărirea penală. Totodată, scopul percheziției nu se justifică în acest caz, iar ilegalitățile procedurale care continuă sunt fără precedent”, a subliniat Țurcan.

Procurorii anticorupție au obținut autorizațiile necesare de la judecătorul de instrucție pentru a efectua percheziții în biroul de serviciu și acasă la  Țurcan. Totuși, perchezițiile la domiciliul judecătoarei nu pot avea loc, iar asta deoarece miercuri, 30 martie, aceasta a plecat din Republica Moldova.

Procuratura consideră că Țurcan „se ascunde de anchetă”.

Reamintim, pe 25 martie, Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a dat curs cererii procurorului general interimar Dumitru Robu de a începe urmărirea penală pe numele Olesei Țurcan (de fapt, ea a aprobat anul trecut reîntoarcerea fictivă a companiei Moldasig lui Veaceslav Platon). Judecătorul este suspectat că a luat o decizie nedreaptă.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: