Reacția NGM Company la declarația lui Stoianoglo „Până în 2018 nu a existat loterie momentană în Moldova”
Full Article 3 minutes read

Reacția NGM Company la declarația lui Stoianoglo „Până în 2018 nu a existat loterie momentană în Moldova”

Din 2012 și până la semnarea contractului cu NGM Company, statul nu a avut niciun venit din loterie. În schimb, până în iunie 2020, statul, inclusiv întreprinderile în care are statut de fondator, a obținut venituri în sumă totală de aproximativ 68 de milioane de lei. Este reacția partenerului privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul organizării loteriei și pariurilor sportive, NGM Company, la declarațiile procuraturii generale din 22 octombrie.

„Remarcăm că din 2012 și până la semnarea contractului cu NGM Company, statul nu a avut niciun venit din loterie. Mai mult, nu a existat nici activitate de loterie momentană. Din momentul lansării activității de organizare a jocurilor de loterie, conform parteneriatului public-privat, în noiembrie 2018, până în iunie 2020, statul, inclusiv întreprinderile în care are statut de fondator, a obținut, potrivit estimărilor noastre, venituri în sumă totală de aproximativ 68 de milioane de lei. În același timp, SA ”Loteria Națională a Moldovei”, doar în 2019 a avut un profit din jocuri de loterie momentană de aproximativ 9 de milioane de lei, fără să suporte cheltuieli”, se arată în comunicatul companiei.

Compania NGM Company mai menționează că este o entitate de bună credință, care și-a început activitatea economică propriu-zisă în noiembrie 2018 și are în momentul de față aproximativ 50 de angajați. Activitatea NGM Company a fost verificată de către Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor, la sfârșitul anului 2019, fără să fie constate încălcări.

De asemenea, reprezentanții NGM Company atrag atenția că, în ceea ce ține de publicitatea produselor de loterie – în prezent, promovarea acestora se face la 13 posturi TV și 7 posturi de Radio din țară, iar singurul criteriu de selectare ține de audiență și nu de apartenență politică.

Mai mult, NGM Company a amintit că este o întreprindere cu responsabilitate socială și că în ultimii doi ani a oferit ajutor la zeci de veterani și pensionari, dar și pentru peste 6000 de familii din sate, afectate de restricțiile pandemice.

Reacția vine după ce, în dimineața de 22 octombrie, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că „anumiți factori de decizie ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Proprietății Publice, dar și alte persoane deocamdată neidentificate”, ar fi creat premise pentru crearea unui monopol în domeniul industriei jocurilor de noroc. Afacerea a fost promovată în beneficiul unui cerc restrâns de persoane, prin intermediul Loteriei Naționale a Moldovei, iar în acest mod bugetul de stat a fost prejudiciat cu sute de milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: