Jesse Costa/WBUR

Reacția NGM Company la declarația lui Stoianoglo „Până în 2018 nu a existat loterie momentană în Moldova”

Din 2012 și până la semnarea contractului cu NGM Company, statul nu a avut niciun venit din loterie. În schimb, până în iunie 2020, statul, inclusiv întreprinderile în care are statut de fondator, a obținut venituri în sumă totală de aproximativ 68 de milioane de lei. Este reacția partenerului privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul organizării loteriei și pariurilor sportive, NGM Company, la declarațiile procuraturii generale din 22 octombrie.

„Remarcăm că din 2012 și până la semnarea contractului cu NGM Company, statul nu a avut niciun venit din loterie. Mai mult, nu a existat nici activitate de loterie momentană. Din momentul lansării activității de organizare a jocurilor de loterie, conform parteneriatului public-privat, în noiembrie 2018, până în iunie 2020, statul, inclusiv întreprinderile în care are statut de fondator, a obținut, potrivit estimărilor noastre, venituri în sumă totală de aproximativ 68 de milioane de lei. În același timp, SA ”Loteria Națională a Moldovei”, doar în 2019 a avut un profit din jocuri de loterie momentană de aproximativ 9 de milioane de lei, fără să suporte cheltuieli”, se arată în comunicatul companiei.

Compania NGM Company mai menționează că este o entitate de bună credință, care și-a început activitatea economică propriu-zisă în noiembrie 2018 și are în momentul de față aproximativ 50 de angajați. Activitatea NGM Company a fost verificată de către Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor, la sfârșitul anului 2019, fără să fie constate încălcări.

De asemenea, reprezentanții NGM Company atrag atenția că, în ceea ce ține de publicitatea produselor de loterie – în prezent, promovarea acestora se face la 13 posturi TV și 7 posturi de Radio din țară, iar singurul criteriu de selectare ține de audiență și nu de apartenență politică.

Mai mult, NGM Company a amintit că este o întreprindere cu responsabilitate socială și că în ultimii doi ani a oferit ajutor la zeci de veterani și pensionari, dar și pentru peste 6000 de familii din sate, afectate de restricțiile pandemice.

Reacția vine după ce, în dimineața de 22 octombrie, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că „anumiți factori de decizie ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Proprietății Publice, dar și alte persoane deocamdată neidentificate”, ar fi creat premise pentru crearea unui monopol în domeniul industriei jocurilor de noroc. Afacerea a fost promovată în beneficiul unui cerc restrâns de persoane, prin intermediul Loteriei Naționale a Moldovei, iar în acest mod bugetul de stat a fost prejudiciat cu sute de milioane de lei.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Năstase anunță că va candida la parlamentare: „Pentru toți cei care sunteți nevoiți să votați, nu să alegeți” (VIDEO)

Andrei Năstase, fost ministru de Interne și ex-lider al Platformei DA, a anunțat pe 20 iulie că va concura la alegerile parlamentare din această toamnă, în calitate de candidat independent. El a declarat pentru cetățenii care sunt „nevoiți să voteze, nu să aleagă”.

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Andrei Năstase, alături de mai mulți susținători, a comunicat că va candida la alegerile parlamentare.

Am decis să candidez independent pentru toți cei care nu sunt înregimentați partinic, pentru toți cei mințiți cu sloganuri frumoase și, apoi, umiliți prin legi strâmbe. Pentru sutele de mii de protestatari și semnatari a proiectelor mele de scoatere a țării din captivitate, de schimbare a vieții noastre în bine pe aceste meleaguri. Candideze pentru toți cei care, ca și mine, nu aveți pe cine alege, sunteți dezamăgiți de guvernare și partidele politice și sunteți astfel nevoiți să votați, nu să alegeți”, a spus el.

Cine este Andrei Năstase?

Andrei Năstase și-a început activitatea publică în calitate de fondator și lider al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, preluând ștafeta mișcării protestatare din 2015, scrie alegeri.md. A participat la alegerile din 2016 pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forțelor politice anti-oligarhice, Maia Sandu.

A câștigat în 2018 alegerile pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. După invalidarea rezultatelor alegerilor, pe motiv că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, a devenit unul dintre liderii Mișcării de Rezistență ACUM.

Năstase a fost și ministru al Afacerilor Interne, mai târziu – și consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

În decembrie 2022, Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC, după ce consilierii municipali au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”. Atunci consilierul municipal Andrei Năstase a declarat că reprezentanții Platformei au votat în favoarea PUZ-urilor bazându-se pe expertiză. Totodată, Năstase a spus că reprezentanții Platformei DA din CMC și-au înaintat demisia din partid, dar nu își vor depune mandatele de consilieri.

În 2024, Năstase a candidat la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent, acumulând doar 0,64% din voturi.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: