Reacția Rusiei, după ce Transnistria i-a cerut „protecție”: „Suntem obligați să ne apărăm cetățenii”
Full Article 2 minutes read

Reacția Rusiei, după ce Transnistria i-a cerut „protecție”: „Suntem obligați să ne apărăm cetățenii”

Rezoluția Tiraspolului, prin care cere „protecția” Federației Ruse, a fost comentată de Kremlin. Oficialii ruși susțin că apelul regiunii transnistrene a fost recepționat și va fi dezbătut de Duma de Stat a Rusiei.

„Apelul, de îndată ce va fi primit, va fi examinat în fond. Nu sunt acum pregătit să garantez pentru Consiliul Dumei de Stat, care, bineînțeles, va discuta totul la acest subiect și, bineînțeles, va face acest lucru pe baza consultărilor cu președintele și Ministerul rus de Externe”, a Deputatul din Duma de Stat a Rusiei, responsabil de CSI, Constantin Zatulin, potrivit „Novaia Gazeta Evropa”.

Înainte de aceasta, vicepreședintele Comisiei pentru afaceri CSI Victor Vodolatschi a făcut o declarație similară.

„Apelul tocmai a fost primit. Îl vom lua în considerare. Aici nu ne putem lipsi de Consiliul de Securitate, pentru că aici este ridicată o serie întreagă de întrebări. În orice caz, suntem obligați să ne protejăm cetățenii. Cetățenii Rusiei nu ar trebui să sufere de pe urma acțiunilor maniacale ale (președintei Maia) Sandu şi ale acoliților săi care vor să destabilizeze situația”, a spus Victor Vodolatschi, potrivit sursei citate.

Oficialul rus a menționat, totodată, că, deocamdată, problema „poate fi rezolvată prin procesul de negociere”.

„Congresul deputaților de toate nivelurile” din stânga Nistrului a adoptat astăzi, 28 februarie, o rezoluție prin care, printre altele, Federației Ruse, să „protejeze” regiunea transnistreană, în condițiile „presiunilor tot mai mari din partea Republicii Moldova”. În reacție, vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian a calificat declarațiile Tiraspolului ca fiind „propagandistice”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: