Prima reacție a Chișinăului, după ce Transnistria a cerut „protecția” Rusiei. Declarația Biroului de reintegrare
Full Article 1 minutes read

Prima reacție a Chișinăului, după ce Transnistria a cerut „protecția” Rusiei. Declarația Biroului de reintegrare

Guvernul de la Chișinău a venit cu o primă reacție, după ce regiunea transnistreană a adoptat miercuri, 28 februarie, o rezoluție prin care cere, printre altele, „protecția” Federației Ruse în contextul „presiunilor tot mai mari din partea Republicii Moldova”. Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, califică declarațiile ca fiind „propagandistice”.

„Guvernul Republicii Moldova, Biroul politici de reintegrare resping declarațiile propagandistice venite de la Tiraspol. Ținem să subliniem că regiunea transnistreană beneficiază de pe urma politicilor de pace, securitate și integrare economică cu Uniunea Europeană, avantajoase pentru toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent dacă sunt pe malul drept sau malul stâng”, a declarat Oleg Serebrian, potrivit unei note informative emise de Biroul de reintegrare.

Amintim că Tiraspolul a votat o rezoluție prin care îi cere, inclusiv Federației Ruse, „să apere” regiunea transnistreană, în contextul „presiunii tot mai mari din partea Republicii Moldova”. Documentul a fost aprobat de „congresul deputaților de toate nivelurile” din stânga Nistrului, reunit miercuri, 28 februarie, la solicitarea liderului nerecunoscut al regiunii, Vadim Krasnoselski. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: