Reacția subalternei lui Lupu la vestea că va fi acționată în judecată: „Este obișnuit să mintă opinia publică”
Full Article 2 minutes read

Reacția subalternei lui Lupu la vestea că va fi acționată în judecată: „Este obișnuit să mintă opinia publică”

Tatiana Vozian, șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare din cadrul Curții de Conturi, a publicat un comentariu după anunțul șefului său, Marian Lupu, privind acționarea sa în judecată pentru defăimare și calomnie. Vozian îl acuză pe președintele Curții de Conturi că utilizează resursele administrative în interes personal.

Am fost telefonată cu privire la reacția mea la “sperietoarea” lui Lupu de a mă da în judecată pentru calomnie. Lupu folosește resursa administrativă și prin persoane terțe (tot colegi de ai mei de la Curte) într-o manieră familiară regimului de unde provine, cere mai multor angajați să semneze precum că prin faptul că vorbind deschis despre problemele și ilegalitățile de la Curtea de Conturi am prejudiciat grav imaginea instituției. Ia să vezi că Lupu prin ființa sa nu prejudiciază imaginea Curții de Conturi. Acestea sunt metodele folosite pentru a reduce la tăcere angajații Curții. Lupu „ să mintă și să folosească resursa administrativă pentru a-și “apăra” poziția”, a scris Tatiana Vozian pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Tatiana Vozian, angajata Curții de Conturi care a candidat la funcția de președinte a instituției, îl acuză pe președintele instituției, Marian Lupu, de „avansuri sexuale” și că i-ar fi „pătat reputația” prin aplicarea „mustrării aspre” pe motiv că nu ar fi respectat Codul Etic al instituției”. Mai mult, aceasta susține că a provocat nemulțumirea șefului său pentru că ar fi dezaprobat relațiile amoroase din colectiv.

De cealaltă parte, Marian Lupu respinge acuzațiile. Potrivit ordinului privind sancțiunea disciplinară, Tatiana Vozian este acuzată că ar fi avut un comportament „agresiv”. Pe 12 aprilie, Curtea de Conturi a anunțat că Marian Lupu o va acționa în judecată pe subalterna sa.

Reacția subalternei lui Lupu la vestea că va fi acționată în judecată: „Este obișnuit să mintă opinia publică”

Facebook


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: