Recean, după scandalul cu păcura îngropată: Până la sfârșitul săptămânii, tot managementul de la Termoelectrica să fie remaniat
Full Article 2 minutes read

Recean, după scandalul cu păcura îngropată: Până la sfârșitul săptămânii, tot managementul de la Termoelectrica să fie remaniat

Premierul Dorin Recean a cerut remanieri la Termoelectrica, după scandalul cu păcura îngropată. Potrivit oficialului „este inacceptabilă situația” la întreprindere „ca și atitudine față de mediu, dar ca și procedură de management”. 

La ședința de Guvern din 26 iulie, prim-ministrul a solicitat ca până la sfârșitul acestei săptămâni să fie remaniat „tot managementul” de la Termoelectrica.

„Domnul Parlicov și cu domnul Cojuhari, este inacceptabilă situația de la Termoelectrica din două considerente. Și din considerente de atitudine față de mediu, dar ca și procedură de management. Eu vă rog până la sfârșitul săptămânii acolo tot managementul să fie remaniat”, a declarat oficialul.

UPDATE: Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a reacționat la solicitările lui Recean din timpul ședinței Guvernului: „Domnule Recean, vreau să vă amintesc că în perioada când a avut loc această crimă, Spînu era ministru responsabil de domeniul respectiv în Guvernul Gavrilița, iar Leu, deocamdată director la „Termoelectrica” S.A., a fost pus în această funcție și protejat anume de Spînu. Și mai am o întrebare, către Grosu: Recean a cerut demisii la „Termoelectrica” tot la indicația kremlinului?”.

***

Amintim că un lot de păcură de proastă calitate ar fi fost îngropat în pământ, la SA „Termoelectrica”, în pofida posibilelor consecințe negative pentru mediu. Cel puțin asta a declarat liderul Partidului Nostru Renato Usatîi, care a difuzat imagini video într-o conferință de presă. Contactat de NM, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ion Bulmaga a confirmat că autoritățile au fost informate despre acest caz și a dat asigurări că a fost inițiată o anchetă. Ulterior, SA „Termoelectrica” a declarat că filmulețul, în care un tractor îngroapă în pământ volume mari de substanță asemănătoare cu păcura ar putea fi din 2015, când s-a scurs în sol o cantitate de păcură.

Zilele trecute, Renato Usatîi a venit cu noi dovezi privind lotul de păcură de proastă calitate, care ar fi fost îngropat în pământ, la SA „Termoelectrica”. Politicianul a arătat că filmulețul ar fi fost înregistrat de pe un telefon performant, care în 2015 nu exista. Într-o reacție, SA „Termoelectrica” a reiterat că nu a avut loc deversări, îngropări sau avarii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: