Primul lot de vaccinuri de pe platforma COVAX a fost recepționat la Chișinău (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Primul lot de vaccinuri de pe platforma COVAX a fost recepționat la Chișinău (LIVE)

În această seară, în țară ajunge primul lot de vaccin împotriva COVID-19, în cadrul mecanismului COVAX. Este vorba despre 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca.

Aeronava cu vaccinuri a ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 20:50.

La ceremonia de donare a vaccinului au participat președintele Maia Sandu, reprezentanți ai OMS, UNICEF, ONU și conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Moldova este prima țară din Europa care a primit vaccinuri în cadrul platformei COVAX. Aș dori să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la primirea unui lot gratuit de vaccinuri în Moldova. Până nu vom avea suficiente doze de vaccinuri, vă rog să fiți atenți și să respectați regulile ”, a spus Maia Sandu.

Șeful Delegației UE în Moldova a mulțumit țărilor europene pentru sprijinul acordat.

„Aș dori să mulțumesc țărilor UE pentru sprijinul acordat. De asemenea, sunt profund recunoscător României pentru faptul că a făcut posibilă începerea procesului de vaccinare. Doar împreună putem lupta împotriva pandemiei ”, a spus el.

Moldova a aderat la COVAX în luna august 2020, prin intermediul scrisorii de intenție, semnată de MSMPS. Iar la data de 7 decembrie a fost expediată solicitarea pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Pe 2 martie, în Republica Moldova a început campania de imunizare anti-Covid.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: