Referendum constituțional în Moldova. Datele ultimelor două sondaje din campania electorală
Full Article 2 minutes read

Referendum constituțional în Moldova. Datele ultimelor două sondaje din campania electorală

Majoritatea cetățenilor care s-au decis cum vor vota la referendumul constituțional cu privire la aderarea Republicii Moldova la UE, vor alege opțiunea „Da”. Cel puțin acest lucru arată datele a două sondaje realizate de CBS Research și iData, care au fost prezentate în data de 17 octombrie, adică cu trei zile înainte de desfășurarea plebiscitului.

Sondaj CBS Research

În cadrul sondajului realizat de CBS Research, respondenții au fost întrebați cum vor răspunde la întrebarea din buletinele de vot pentru referendumul constituțional – „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”, cu opținile „Da” și „Nu”.

55,1% au spus că vor vota „Da”, iar 34,5% – „Nu”. În același timp, 7,9% dintre persoanele intervievate au declarat că încă nu s-au decis, iar 2,4% – nu au răspuns.

Precizăm că sondajul a fost realizat în perioada 11-16 octombrie, pe un eșantion de 1 034 de persoane cu vârsta de 18 ani și mai mult. Eroarea maximă este de +3,05%. Cetățenii Republicii Moldova din diaspora și cei de pe teritoriul regiunii transnistrene nu au fost incluși în sondaj sondaj.

Sondajul iData

În acelașit timp, sondajul iData arată că 47,9% dintre participanți ar vota „Da” la referendumul constituțional, 23,0% – „Nu”, 12,0% – nu știu, 2,5% – nu au răspuns, 1,1% – nu ar vota la plebiscit. De asemenea, 13,5% au declarat că nu vor merge la vot.

Precizăm că iData a cules datele pentru acest sondaj pe un eșantion de 1 100 de persoane cu vârsta de 18 ani și mai mult. Nu au fost incluși cetățenii din regiunea transnistreană și cei de peste hotare. Marja de eroare este +/- 3%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: