Referendum pentru alegeri anticipate. Usatîi anunță crearea grupului de inițiativă, care speră să adune 100.000 de semnături
Full Article 2 minutes read

Referendum pentru alegeri anticipate. Usatîi anunță crearea grupului de inițiativă, care speră să adune 100.000 de semnături

Partidul Nostru, condus de fostul primar de Bălți Renato Usatîi, anunță crearea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea inițierii unui referendum republican consultativ privind alegerile parlamentare anticipate. Usatîi s-a arătat convins că va reuși să adune 100 de mii de semnături, necesare pentru a iniția propriul referendum.  

„Majoritatea moldovenilor doresc să scape de cea mai neprofesionistă guvernare din istoria țării. Sondajele de opinie arată că doi din trei moldoveni doresc să scape de această „grădiniță de copii”, ajunsă prin accident istoric la conducerea Moldovei. Cetățenii dezamăgiți sunt cea mai puternică forță de opoziție. Partidul Nostru va reprezenta această forță imensă, această voce puternică a oamenilor din Moldova”, a declarat Renato Usatîi.

Amintim că liderul Partidului Nostru a lansat propunerea inițierii unui referendum consultativ în care cetățenii să răspundă la întrebarea dacă vor sau nu alegeri parlamentare anticipate. Usatîi s-a adresat atunci președintei Maia Sandu, îndemnând-o să inițieze, fie ea, fie deputații, referendumul republican.

La doar o zi după ce politicianul Renato Usatîi a expediat scrisoarea președintei țării, în care a menționat că dacă nu va primi un răspuns, ar putea începe colectarea de semnături pentru inițierea unui referendum, Adrian Băluțel, șeful de cabinet al președintei, a declarat că autoritățile respectă legislația în vigoare. „Ce ține de dorința de a colecta semnături de la oameni pentru a-și susține inițiativele, este dreptul oricărui politician să facă acest lucru”, a precizat el.

Conform legislației, cetățenii pot iniția un referendum republican consultativ, în acest scop fiind necesară colectarea a cel puțin 100 de mii de semnături.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: