Usatîi propune organizarea, la vară, a unui referendum național. Ce vrea să întrebe moldovenii
Full Article 2 minutes read

Usatîi propune organizarea, la vară, a unui referendum național. Ce vrea să întrebe moldovenii

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, propune organizarea unui referendum național, pentru a afla dacă cetățenii Republicii Moldova își doresc sau nu alegeri parlamentare anticipate. Politicianul a anunțat pe 28 februarie că îi va cere președintei Maia Sandu și Parlamentului să organizeze plebiscitul în această vară, înainte de alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE, anunțat de șefa statului.

Renato Usatîi susține că „doar alegerile parlamentare anticipate„ pot nu doar să „salveze Republica Moldova”, dar și să determine cursul „corect” al țării noastre.

„Doamna Sandu, sunteți gata să inițiați un referendum consultativ cu întrebarea: doriți sau nu alegeri parlamentare anticipate? Da sau nu? Cetățenii vor răspunde”, a declarat Renato Usatîi.

Politicianul susține că va aștepta o decizie a Parlamentului și a Președinției până pe data de 8 martie, iar dacă aceasta nu va veni, îndeamnă cetățenii să semneze pentru referendum.

„Aștept un răspuns din partea dvs. și a Parlamentului până pe 8 martie. De ce 8 martie? Vă las pe toți să sărbătoriți. (…) Dacă nu, îndemn toți cetățenii, nu pentru Partidul Nostru, dar pentru viitorul Republicii Moldova, să colectăm rapid peste 100 de mii de semnături, să venim la CEC. De acolo mergem la Parlament”, a mai declarat Usatîi.

NM a cerut un comentariu din partea Președinției, însă până în momentul publicării știrii, nu am primit un răspuns la solicitare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: