„Referendum!”: Susținătorii lui Șor au ajuns la Comisia Electorală Centrală pentru a depune actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă
Full Article 2 minutes read

„Referendum!”: Susținătorii lui Șor au ajuns la Comisia Electorală Centrală pentru a depune actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă

Zeci de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR” – recent declarat neconstituțional – s-au adunat, în aceste clipe, în fața Comisiei Electoral Centrale (CEC). Membrii echipei politicianului fugar, Ilan Șor, depun actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului consultativ cu privire la direcția de integrare externă a țării și statutului de neutralitate. „Referendum!”, Noi vrem dreptate!”, „Doar poporul este suveran” – scandează mulțimea.

„Înțelegem că suveranul Moldovei este poporul și doar el poate decide unde va merge Republicii Moldova. Acest referendum este o acțiune importată pentru întreg  neamul moldovenesc. Ne-am străduit ca inițiativa să fie susținută de locuitorii din toate colțurile Republicii Moldova, inclusiv Găgăuzia, pentru că contează pentru întreg teritoriul țării. (…) Azi am făcut primul pas către democrație, către prosperitate, către un viitor mai bun”, a declarat grupului de inițiativă, Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei.

„Poporul trebuie să participe direct și trebuie consultat în întrebările majore. Referendumul este calea supremă si cea mai importantă atunci când  vorbim de consolidarea statului de drept și de o democrație veridică”, a declarat președintele raionului Orhei, membrul Partidului „ȘOR”, Dinu Țurcanu.

„Vrem cu adevărat ca oamenii, ca adevărata putere a țării, să se expună pe ce cale să meargă Moldova. Azi trebuie să ne alegem calea, sa prietenim și cu Estul, și cu Vestul, în interesul cetățenilor. Vrem ca Moldova să rămână și în continuare o țară neutră. Cerem referendum!”, a declarat deputata Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova.

Amintim că simpatizanții Partidului „ȘOR” au ieșit în stradă pe 21 mai – zi în care în PMAN, la inițiativa președintei Maia Sandu, a fost organizată Adunarea Națională „Moldova Europeană” – în cadrul căreia zeci de mii de oamenii din întreaga țară și-au exprimat acordul pentru vectorul pro-european al Republicii Moldova. La Comrat, Bălți și Orhei protestatarii lui Șor au scandat lozinci antiguvernamentale și au adoptat o declarație, prin care au cerut ca cursul politic al Republicii Moldova – spre Vest, Est sau să rămână neutră, așa cum prevede Constituția – să fie decis de oameni, printr-un referendum republican consultativ.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: