Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, diagnosticat cu cancer
Full Article 2 minutes read

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, diagnosticat cu cancer

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer. Maladia a fost depistată în timpul unei consultații cauzate de mărirea prostatei. Informația a fost publicată pe 5 februarie de Casa Regală.

În timpul recentului procedeu medical al Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, s-a remarcat o altă problemă de îngrijorare. Testele diagnostice ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, în timpul căruia i s-a recomandat să amâne îndatoririle publice. Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să îndeplinească activitățile de stat și lucrările oficiale ca de obicei. Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii medicale recente. Rămâne în întregime optimist în privința tratamentului și așteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle publice în cel mai scurt timp posibil. Majestatea Sa a ales să împărtășească această diagnoză pentru a preveni speculațiile și cu speranța că ar putea contribui la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume afectați de cancer”, se arată în mesaj.

Regele Charles are 75 de ani. El a urcat pe tronul Marii Britanii în anul 2022, după decesul mamei sale, regina Elisabeta a II-a.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: