Reguli noi pentru moldovenii care se întorc în țară, inclusiv copiii
Full Article 2 minutes read

Reguli noi pentru moldovenii care se întorc în țară, inclusiv copiii

Începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) pe 26 februarie.

Excepție fac parte: copiii până la 5 ani, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar şi ai vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului.

Rezultatele testelor trebuie să fie în română, rusă sau engleză.

Moldovenii care nu vor avea efectuat testul – vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Prevederea va fi valabilă în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv.

***

Pe 7 martie se va împlini un an de la primul caz de COVID-19 înregistrat în Republica Moldova. De atunci, bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 183 338, iar cel al deceselor la 3899. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei – 28.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: