„Reintegrarea nu se face prin ură”. Olga Cebotari susține că hotărârea Curții de Apel discriminează locuitorii Transnistriei
Full Article 2 minutes read

„Reintegrarea nu se face prin ură”. Olga Cebotari susține că hotărârea Curții de Apel discriminează locuitorii Transnistriei

Vicepremierul pentru Reintegrare Olga Cebotari a criticat hotărârea Curții de Apel Chișinău, prin care se cere reducerea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din Transnistria. Aceasta a menționat că decizia îi discriminează pe locuitorii de pe malul stâng al Nistrului.

„Urât, foarte urât… Și noi vorbim despre reintegrarea țării? Se pare că unii politicieni au uitat că malul stâng este parte a Republicii Moldova. Stimați politicieni, reintegrarea nu se face prin ură și divizarea oamenilor în buni și răi. Îmi pare rău că cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului sunt supuși la discriminare și sunt lipsiți de dreptul la vot. În calitate de viceprim-ministru pentru reintegrare, regret că asemenea decizii sunt luate într-un stat democratic”, a scris Cebotari pe pagina sa de Facebook.

Reacția vine după ce, pe 8 iulie, Curtea de Apel Chișinău a admis integral contestația depusă de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” către Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova. Magistrații au ajuns la concluzia că numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12. Hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Cererea de recurs poate fi depusă în termen de o zi de la pronunțarea dispozitivului hotărârii la Curtea de Apel Chișinău.

Liderul PSRM Igor Dodon a criticat hotărârea și a anunțat proteste de amploare pe 9 iulie, începând cu ora 12:00.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: