Renato Usatîi a anunțat că revine în politica moldovenească: „Nu lupt pentru funcții și fotolii”
Full Article 2 minutes read

Renato Usatîi a anunțat că revine în politica moldovenească: „Nu lupt pentru funcții și fotolii”

După mai bine de un an, fostul lider al „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a anunțat că revine în politica din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe 9 septembrie într-un live pe rețelele de socializare. Usatîi a spus că planifică să întreprindă vizite de lucru în mai multe localități din țară și a îndemnat cetățenii să se implice pentru „refacerea formațiunii politice”.

„Eu mai mult nu voi îndemna pe nimeni să voteze pentru vreun candidat sau altul. Eu niciodată nu lupt pentru funcții și fotolii. Eu am venit în politică cu tot ce am avut, dar voi alegeți niște „barani” (berbeci, nota red.) care vă amăgesc (…) Scrieți localitatea și raionul de unde sunteți și unde vreți să creați oficiile locale ale partidului. Scrieți-mi și dacă sunteți de acord să vă implicați să recreăm partidul. Dacă sunt oameni care vor o schimbare, o s-o facem”, a declarat Usatîi în cadrul transmisiunii în direct.

Renato Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar de Bălți pe 2 septembrie 2021, după ce blocul său electoral a suferit eșec în alegerile anticipate din iulie al aceluiași an și nu a reușit să intre în parlament. A obținut numai 4,1% din voturi la parlamentare. Atunci a declarat că nu o să dispară din spațiul public, însă nu a anunțat vreun plan concret.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: