Renato Usatîi a votat la alegerile prezidențiale, dar nu și la referendum: „Mama a luat două buletine, eu am luat unul”
Full Article 2 minutes read

Renato Usatîi a votat la alegerile prezidențiale, dar nu și la referendum: „Mama a luat două buletine, eu am luat unul”

Renato Usatîi, candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte al Republicii Moldova, și-a exprimat votul la alegerile prezidențiale. Acesta însă nu și-a exprimat opțiunea și la referendumul cu privire la aderarea la Uniunea Europeană, alegând să nu ia buletinul de vot. 

Renato Usatîi a votat la secția de votare din incinta Academiei de Studii Economice din Moldova, care se află în Chișinău. Alături de el au venit mama sa și o parte din echipa „Partidului Nostru”.

Ulterior, Renato Usatîi a făcut declarații pentru jurnaliștii prezenți.

Am votat pentru ca tot ce a fost în ultimii 30 de ani să nu se mai repete. Deoarece la noi este deja așa o statistitică, cu părere de rău, tristă, că la fiecare patru ani cetățenii merg la vot pentru a vota o schimbare. Astăzi am votat în așa fel încât, cetățenii pentru patru ani să nu mai vrea o schimbare. Astăzi am votat ca Republica Moldova să aibă un om care răspunde pentru tot și, cel mai important lucru, face totul ce este necesar pentru cetățeni”, a menționat politicianul.

Întrebat câte buletine de vot a luat la scrutinele de astăzi, Renato Usatîi a spus: „Am luat un singur buletin, așa cum și spus. Dar în același timp am făcut un apel la cetățeni că este poziția mea personală, dar cetățenii să facă așa cum știu ei. Iată mama a luat două buletine, eu am luat unul, așa cum am declarat. Deoarece eu consider că nu are dreptul nimeni să-și asume decizia a sute de mii sau milioane de cetățeni”.

Iar la întrebarea dacă vede un parcurs european pentru Republica Moldova, acesta nu a oferit un răspuns concret. „Văd să construim practicile moderne și europene în Republica Moldova”, a declarat concurentul electoral.

***

Precizăm că, pe 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: