Renato Usatîi propune ca 2 noiembrie să fie declarată zi liberă pentru elevi și profesori
Full Article 2 minutes read

Renato Usatîi propune ca 2 noiembrie să fie declarată zi liberă pentru elevi și profesori

Candidatul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi, candidat la funcția de președinte al țării, propune ca 2 noiembrie, a doua zi după alegerile prezidențiale, să fie declarată zi liberă pentru elevi și profesori. Potrivit acestuia, instituțiile de învățământ în care vor fi amenjate secții de votare nu vor putea fi dezinfectate la timp pentru reluarea procesului educațional.

Renato Usatîi susține că din cele 58 de secții de votare care sunt în orașul Bălți, 48 sunt amplasate în școli și grădinițe, iar primăria orașului nu știe, deocamdată, unde să amenajeze secțiile de votare.

„Deja avem zeci de cazuri de copii și profesori infectați și din aceste motive eu consider că pe data de 2 noiembrie trebuie să fie o zi de odihnă pentru școlari și pentru toți profesorii, ca școlile să fie foarte bine pregătite”, a declarat Renato Usatîi într-o conferință de presă.

Propunerea vine în contextul în care, în data de 1 noiembrie, este planificată desfășurarea alegerilor prezindențiale, iar secțiile de votare ar urma să fie deschise și în instituțiile de învățământ. Anterior, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a recomandat administrațiilor publice locale să identifice alte spații pentru amenajarea secțiilor de vot.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: