Replici acide între Ceban și Năstase: „Trebuia să vă dăm deja afară, conform legii”
Full Article 3 minutes read

Replici acide între Ceban și Năstase: „Trebuia să vă dăm deja afară, conform legii”

Primarul general al municipilui Chișinău, Ion Ceban, susține că consilierul din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, ar fi trebuit „dat afară” din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), din cauza absențelor la ședințe. De cealaltă parte, liderul Platformei DA l-a numit „clovn” pe Ceban și l-a acuzat că își continuă campania electorală. Mai mult, Andrei Năstase a spus că îl va da în judecată pe Ion Ceban pentru ofense și insinuări.

Replicile au avut loc în cadrul ședinței CMC, în timpul dezbaterilor privind proiectul privind efectuarea Planului urbanistic al Chișinăului de către o asociație de la București.

„Vrem să știm dacă această chestiune care ni se propune pe ordinea de zi a trecut și a luat avizul necesar al Comisiei de resort? Să se documenteze ce este cu această ofertă, cine stă în spatele acestei oferte, pentru că știm cu toții că brânza ieftină poate fi doar în capcana pentru șoareci”, a argumentat Năstase.

Liderul PPDA a mai spus că CMC trebuie să se asigure că în spatele donațiilor nu sunt interese ascunse.

„Planul urbanistic general este o prioritate pentru noi toți, iar acest lucru trebuie să se facă în condiții de maximă legalitate, transparență, eficiență, iar aceste donații, trebuie să ne asigurăm că nu au în spatele lor nimic obscur”, a mai spus Năstase.

La rândul său, primarul general al capitalei i-a spus liderului PPDA că ar fi „un jurist prost”.

„Pe lângă faptul că nu sunteți prezent la mai multe de 60%-70% dintre ședințele CMC, dvs habar nu aveți despre ceea ce vorbiți acum. Legalitate? Sunteți jurist, înseamnă că sunteți prost jurist dacă nu cunoașteți procedura prin care intră deciziile în ședința CMC”, a spus Ceban.

Mai mult, fostul socialist l-a acuzat pe Năstase că ar avea anumite interese ascunse.

„Dvs vreți să blocați intenționat elaborarea PUG-ului, nu vreți autobuze, pentru că faceți lobby pentru microbuze, pentru subterane, pentru Piața Centrală. Spuneți lucrurilor pe nume”, a mai spus Ceban și a adăugat că Andrei Năstase lipsește de la ședințe, lucru pentru care ar trebui sancționat conform legii.

„Prezentați-vă la ședințele Comisiei juridice, la care nu ați fost niciodată. Veniți la ședințele CMC, pentru dă de fapt, trebuia să vă dăm deja afară pentru trei ședințe lipsite nemotivat, dar nu vă facem această plăcere, ca să nu vă victimizați”, a mai adăugat primarul general.

Replica alesului local nu s-a lăsat așteptată. „Sunt gata în numele tuturor chișinăuienilor să primesc ofense din partea acestui clovn. Continuă campania electorală mincinoasă, în care v-a mințit că are bani, proiecte, expertiză, bunele practici ale Europei și lumii civilizate. Acest domn Ivan Ceban va fi atacat în judecată pentru insinuările și inepțiile făcute la adresa mea și a colegilor”, a avertizat Andrei Năstase.

Amintim că, miercuri, 4 martie, primarul Ion Ceban a anunțat că Asociația-Centrul de cercetare pentru dezvoltare durabilă (ACCDD) din București este pregătită să elaboreze și să actualizeze cu titlu gratuit planul urbanistic general al municipiului Chișinău. Edilul a precizat că valoarea estimativă a donației este de 500 de mii de euro, echivalentul a circa 10 milioane de lei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: