Reprezentații PAS au anunțat când vor fi alese organele de conducere ale parlamentului
Full Article 2 minutes read

Reprezentații PAS au anunțat când vor fi alese organele de conducere ale parlamentului

La ședința legislativului din 29 iulie va fi ales președintele și vicepreședinții parlamentului, biroul permanent al parlamentului, dar și componența comisiilor parlamentare. Totodată, la ședința de joi vor fi constituite fracțiunile parlamentare. Despre acest lucru a anunțat Andrei Spînu, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Joi, 29 iulie, ora 10:00, la ședința parlamentului se vor alege organele de conducere ale parlamentului”, a scris Spînu pe pagina sa de Facebook.

Este vorba despre președintele parlamentului, vicepreședinții parlamentului, componența numerică și nominală a biroului permanent al parlamentului, componența numerică și nominală a comisiilor parlamentare, președinții, vicepreședinții și secretarii comisiilor parlamentare.

De asemenea, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat în cadrul emisiunii „Cutia neagră” că președintele legislativului și un vicepreședinte vor fi din partea PAS, iar al doilea vicepreședinte va fi ales de pe listele Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Litvinenco a mai spus că 7 sau 8 comisii parlamentare din cele 11 vor fi conduse de deputații PAS.

Menționăm că pe 26 iulie a avut loc prima ședință a parlamentului de legislatura a XI-a, la care și-au înregistrat prezența 91 din 101 de deputați aleși.

La începutul ședinței, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a prezentat raportul privind rezultatele alegerilor parlamentare anticipate şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi. La ședința de constituire a parlamentului de legislatura a XI-a a participat și președinta Republicii Moldova. Maia Sandu a ținut un discurs în fața parlamentarilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: