Republica Moldova a recepționat un lot de 46 de frigidere pentru depozitarea vaccinurilor
Full Article 1 minutes read

Republica Moldova a recepționat un lot de 46 de frigidere pentru depozitarea vaccinurilor

Republica Moldova a recepționat un lot de 46 de frigidere, livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX. Acestea urmează să fie distribuite în Centrele de Sănătate Publică din țară, informează Ministerul Sănătății. 

Lotul are o valoare totală de peste 34.000 de euro și reprezintă un suport tehnic pentru combaterea pandemiei de COVID-19, precum și implementarea Planului Național de Imunizare. Mai exact, este vorba de 30 de frigidere pentru depozitarea vaccinurilor la temperaturi de – 15 °C/ – 25 °C și șase frigidere pentru păstrarea dozelor la temperaturi de +2 °C/ +8 °C.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: